Het was alweer even geleden dat we thuis zelf een burger hadden gemaakt. Nu mocht dit ook best even on hold worden gezet na ons tripje naar New York, maar soms kan een mens gewoon (weer) zin hebben in een burger. De Mozzarellaburger die ik vandaag met je ga delen is niet helemaal zoals je verwacht denk ik. Je kunt natuurlijk gewoon een hamburger bakken, daar plakjes mozarella op leggen en klaar is kees, maar ik heb ervoor gekozen om ook (ja lekker decadent) mozzarella dóór het gehakt te doen. De structuur van de burger wordt hierdoor lekker stevig en dat terwijl de smaak wel goed sappig blijft. Een leuk experiment en daarom deel ik het recept met jullie. En als extraatje ‘mijn’ super simpele mix voor burgersaus.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 zachte witte bollen
  • 2 rundertartaartjes (200 gram in totaal)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • snuf cayennepeper
  • peper en zout

Als toppings:

  • augurk
  • gebakken ui
  • botersla
  • tomaat

Voor de burgersaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel curry
  • 2 theelepels mosterd

1. Doe de rundertartaartjes in een kom en voeg cayennepeper, gedroogde peterselie en peper en zout toe.

2. Scheur een halve bol mozzarella in kleinere stukjes en voeg deze toe aan het gehakt. Kneed het geheel goed door en vorm twee grote burgers van het mengsel. Bak deze rondom bruin. De burgers hebben niet meer dan 4 minuten nodig. Dan zijn ze nog een klein beetje rood van binnen en dat is het lekkerst.

3. Roer ondertussen vast alle ingrediënten voor de burgersaus door elkaar.

4. Snijd de broodjes doormidden en leg op de onderste helft de sla. Leg hier de mozzarellaburger bovenop.

5. Snijd de rest van de mozzarella in plakken en verdeel deze samen met de gebakken uien, augurk en plakjes tomaat over de burger.

6. Schep een lepel van de burgersaus op het broodje en voilá!

Wil je de burgers nou nog iets sappiger, voeg dan een ei toe aan het gehakt.

Mozzarellaburger

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.