Al eerder schreef ik een artikel over Pizzadilla’s, pizza’s gemaakt op tortillawraps. Met Pizzadilla’s kun je op een gezonde manier toch van een pizza genieten. Deze keer deel ik een recept voor Mexicaanse pizzadilla’s in de OMF Studentenkeuken met jullie. Dit gerecht is lekker snel klaar, je hebt er geen bijzondere ingrediënten voor nodig (en je kunt er natuurlijk naar hartenlust mee variëren) en alles is te koop in één supermarkt. Verder heb je wat betreft benodigdheden alleen oven nodig, een magnetron zou handig zijn maar is geen vereiste. Makkelijker kan bijna niet!

Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per persoon (bij 2 personen): € 2,25

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kleine tortillawraps
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • jalapeños
  • 1 kipfilet (200 gram)
  • cajunkruiden
  • 1 tomaat

1. Leg de tortillawraps even in de magnetron zodat ze flexibel worden. Snipper ondertussen beide uitjes fijn.

2. Grill (of kook) de kipfilet gaar en pluis deze uit elkaar met behulp van twee vorken. Bestrooi rijkelijk met cajunkruiden.

3. Spoel de zwarte bonen grondig af onder de koude kraan en bak deze samen met de ui kort aan in een beetje olie. Prak vervolgens het bonenmengsel lichtjes fijn met behulp van een vork en verdeel dit over de tortillawraps.

4. Snijd de tomaat in kleine blokjes en schep deze om met de rode ui en de jalapeños voor een tomatensalasa.

5. Verdeel de kipfilet en de tomatensalsa over de bonenmix. Bestrooi de pizzadilla’s met de geraspte kaas en bak ze in het midden van de oven ongeveer tien minuten tot de kaas gesmolten is.

Mexicaanse pizzadilla

8 reacties

  1. Els

    Moet ik zeker nog een keer maken in ons studentenhuis! We hebben altijd wel wraps over, dus handig voor restjes, en lijkt me een heerlijk maal!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.