Voor OMF’s Studentenkeuken heb ik vandaag een hele eenvoudige Pesto pastasalade in petto. Ik nam deze salade mee naar mijn werk, vandaar dat de foto ook zo enorm eenvoudig en wat minder gelikt is dan normaal. Bewijst echter wel hoe makkelijk deze salade is, ook om mee te nemen! Maak hem bijvoorbeeld in het weekend zodat je hem op een doordeweekse dag uit de koelkast kunt trekken wanneer je zeer weinig tijd hebt. Uiteraard kun je zoals gewoonlijk met een salade ook hier weer naar hartenlust variëren. Maak het zo ingewikkeld als je zelf wil!

Bereidingstijd: < 15 minuten | Prijs per persoon: € 2,89

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 45 gram ongekookte pasta
  • 1 handvol gemengde sla of rucola
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel pesto
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • Optioneel: verse basilicum

1. Breng een pan met ruim voldoende water aan de kook en breng het water op smaak met zout. Kook hierin de pasta beetgaar.

2. Bak ondertussen de kipfilet gaar en breng deze op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een schaal. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en doe ze bij de kipfilet in de schaal.

3. Giet de pasta af en spoel af onder de koude kraan. Roer vervolgens een theelepel pesto door de pasta. Laat de pasta goed uitlekken voordat je ook deze bij de kip en de tomaten in de schaal doet.

4. Laat de pasta en kip volledig afkoelen voordat je de sla er doorheen schept. Voeg ook verse basilicum toe wanneer je dit lekker vindt.

5. Rooster vlak voor het serveren de pijnboompitjes in een droge koekenpan en strooi deze over de pastasalade.

Pasta pestosalade

6 reacties

  1. Els

    Hmm, lekker! Zeker voor ons studentjes. Ik maakte eergister zoiets, alleen dan met tonijn ipv kip, en voegde olijven en rode ui toe! ook lekker:)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.