Paddenstoelenlasagne

Zo eens in de zoveel tijd wil ik proberen om vegetarisch te eten. Het hoeft van mij niet zo nodig een paar keer per week en overigens ook niet iedere week, maar er af en toe een vegetarisch gerecht doorheen gooien mag best. Op de website van Allerhande kwam ik laatst een recept tegen voor Paddenstoelenlasagne. Nu ben ik gek op paddenstoelen en champignons en lasagne gaat er bij mij ook best wel in, dus dat ik dit recept zou gaan maken stond al gauw vast. Vorige week was het zo ver en ook vriendlief vond dit gerecht zeker voor herhaling vatbaar. Die houden we er dus in!paddenstoelenlasagne

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 200 gram paddenstoelenmelange
  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 pakjes Sugo kruiden pastasaus
  • 1 pak verse lasagnebladen
  • 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
  • geraspte kaas
  • peper en zout

1. Snijd de ui in halve ringen en alle paddenstoelen in plakjes. Snijd ook alvast de knoflook fijn en verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen en champignons ongeveer twee minuten alvorens je de ui toevoegt. Voeg vervolgens ook tweederde van de knoflook toe en bak het geheel tot de champignons zijn geslonken en het meeste vocht is verdwenen. Breng op smaak met peper en zout.

3. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en schenk hierin een dun laagje saus. Leg hier een laagje lasagnebladen overheen en vervolgens wat van het paddenstoelenmengsel. Dek dit weer af met een laagje lasagnebladen, gevolgd door de saus en de champignons. Herhaal dit tot je uiteindelijk bovenaan eindigt met de saus.

4. Meng de crème fraîche met een handvol geraspte kaas en de rest van de knoflook en verdeel dit over de lasagne.

5. Bestrooi de paddenstoelenlasagne met wat extra kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin gaar.

Deze paddenstoelenlasagne is lekker om te serveren met bijvoorbeeld een groene rucolasalade of een knisperend ciabattabrood. Persoonlijk mistte ik het vlees in dit gerecht helemaal niet al voeg ik er de volgende keer waarschijnlijk wel wat meer groenten aan toe.

paddenstoelenlasagne

Join the Conversation

  1. Suzanne says:

    Dat klinkt wel goed, eigenlijk nooit echt over na gedacht, mijn lasagne is altijd best saai haha

  2. Ik maak lasagne altijd zelf met wortel en bleekselderij, maar dit lijkt me ook echt heerlijk!

  3. Marleen says:

    Ik heb gisteren deze heeerlijke lasagne gemaakt, alleen toen deze uit de oven kwam was de saus echt heel erg waterig. Weet jij misschien waar het is fout gegaan?

    1. Sabine says:

      Heb je de champignons lang genoeg laten bakken zodat het meeste vocht eruit kon trekken? Misschien ligt het daar aan!

  4. Julie says:

    Ziet er heerlijk uit !!! Waar haal je die saus? Kan je die eventueel ook in delhaize kopen, of gewoon iets gelijkaardig zelf maken?
    Gr. Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close