Mijn liefde voor de combinatie ui en champignons heb ik al eerder geuit, maar vandaag laat ik jullie zien wat ik heb gedaan om deze prachtcombinatie nog beter uit te laten komen. Op een pizza!

Wat heb je nodig voor ±4 personen;

– 1 kant-en-klare pizzabodem met potje saus
– 2 uien
– 2 rode uien
– 200 gram (kastanje)champignons
– 150 gram oesterzwammen (maar je kunt bij bijv. Albert Heijn ook een pakje seizoensmix paddestoelen kopen, lekker!)
– gedroogde tijm
– 1 bol mozzerella
– knoflookpoeder
– evt. grof zeezout

Photobucket

Hoe maak je deze pizza? 

1. Verwarm je oven voor op 245 C. Haal de pizzabodem uit de verpakking en spreid deze uit op een bakplaat met bakpapier (of, nog mooier, een pizzasteen). Smeer de  bijgeleverde tomatensaus uit over de bodem. Houd ongeveer een centimeter aan de rand over.
2. Snijd de uien in vieren en snijd deze parten in plakjes. Bak ze met een beetje olie in een koekenpan glazig, maar niet bruin! Breng op smaak met zout, een eetlepel tijm en wat knoflookpoeder. Verspreid de uien over de pizzabodem.
3. Snijd alle paddestoelen en champignons in stukjes, de grootte bepaal je naar eigen voorkeur. Ik vind het wel lekker om wat grotere stukken op mijn pizza te hebben. Houd wel in gedachte dat de champignons nog wel slinken wanneer ze bakken. Verdeel de paddestoelen ook over de pizza en sprenkel er een beetje olijfolie over. Verdeel nog een eetlepel tijm over het geheel.
4. Snijd of scheur de mozzerella in stukjes en verdeel ook deze over de pizza. Als je wilt kun je ook nog andere kazen toevoegen, maar ik vond het zo een lekkere combinatie! Eventueel kun je nog wat grof zeezout over de pizza strooien.
5. Bak de pizza 30 minuten, tot de korst goudbruin en knapperig is. Eet smakelijk!

Photobucket

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Hester

    Ik vind ui superlekker en champignon ook wel, dus ik snap dat dit een héle lekkere pizza was! Pizza’s zijn alleen niet zo fotogeniek, haha.

    Beantwoorden
    • Annebeth

      Haha, nee dat klopt.
      Behalve die met wat verse rucola erop, dan heb je wat kleur.
      Maar ik beloof je, de smaak maakt het goed! ;-)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.