Al eerder heb ik een recept voor Pindakip uit de slowcooker gedeeld maar het recept dat ik nu met je ga delen is net iets anders. Ik werd al blij van de geur die opsteeg uit de slowcooker wanneer ik de deksel eraf haalde maar toen ik dit gerecht proefde deed het me denken aan de kipsaté van de Chinees. En laat ik die nou gruwelijk lekker vinden. Dit recept kun je eigenlijk op talloze manieren aanpassen. Zo gebruikte ik kipfilet die ik uiteindelijk uit elkaar trok met vorken, maar ik kan me voorstellen dat het ook erg lekker is met kippenpoten of om kipsaté van te maken. Ideaal zo’n gerecht. Mocht je nou geen slowcooker hebben, onderaan het artikel vertel ik je hoe je het gerecht in de pan klaarmaakt. Het idee voor dit recept komt van de blog Five Heart Home.

Ingrediënten (2 – 3 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 100 gram pindakaas
  • 400 milliliter kokosmelk
  • sap van een halve limoen
  • snuf cayennepeper
  • 1 eetlepel maizena
  • peper en zout

1. Leg de kipfilets onderin de slowcooker.

2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg deze aan de kip in de slowcooker toe.

3. Doe alle overige ingrediënten in een kom en klop dit met een garde tot een klontvrij mengsel. Schenk dit bij de kip in de slowcooker.

4. Draai de slowcooker op stand Low en gaar de kip in ongeveer 6 uur.

5. Trek de kipfilets met behulp van twee vorken uit elkaar en laat de saus nog even 30 minuten in de kip trekken.

6. Roer de maizena samen met een beetje water tot een papje en voeg dit toe aan de pindakip. Roer goed door tot het mengsel dik genoeg is. Serveer met rijst, gewokte groenten of op een broodje.

Geen slowcooker? Je kunt dit recept ook makkelijk maken op het fornuis. Bak dan de kipfilets apart in een koekenpan en maak de saus door eerst de knoflook en ui te fruiten en vervolgens alle andere ingrediënten toe te voegen. Laat het geheel zachtjes doorkoken en bind de saus met de maizena.

Pindakip uit de slowcooker

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

30 reacties

  1. Cheese and Chinese

    Toevallig hebben wij net deze week een slowcooker aangeschaft en we zijn er nu al zoooo gek op! Dit of een soortgelijk recept zullen we zeker ook eens maken, ik ben dol op zo’n beetje alles met pindasaus!

    Beantwoorden
  2. Birgit

    Wow, dit lijkt me echt heerlijk. Helaas kan mijn man sinds kort niet meer tegen pinda’s (of pindasaus en pindakaas). Ik denk dat ik dit dan maar eens voor mij alleen ga proberen als lunch.

    Beantwoorden
  3. Roxanne

    Ohhhhh, het water loopt in mijn mond! Net nu ik een slowcooker voor kerst heb gekregen! Alle ingrediënten heb ik in huis, op de rijstazijn na. Waar kan ik dit door vervangen?

    Beantwoorden
  4. Mieke van Rijn-Remans

    Hij staat hier vanavond op tafel. Je eerste versie vonden wij ook lekker maar ik denk dat deze gaat winnen.

    Beantwoorden
  5. Anna

    Ik had alles in huis behalve de rijstazijn… ik heb basamicoazijn gekozen en moet nu even 6 uur wachten voordat ik kan proeven! Ben zeer benieuwd!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik ben benieuwd! Balsamico is wel echt iets héél anders dan rijstazijn. Volgende keer kun je beter natuurazijn kiezen of het weglaten.

      Beantwoorden
      • Jessica

        Zou je dan nog iets extra’s toevoegen voor de smaak? Ik hou niets zo van kokos. Of is de smaak van kokosmelk niet zo overheersend?

      • Sabine

        Ooooh, de smaak van kokosmelk is totaal niet overheersend bij dit recept. Dus ik zou het dan zeker niet vervangen als het daarom gaat.

  6. gwendy

    Afgelopen zondag gemaakt in de slowcooker. Had nog bedacht een foto te maken en naar je te mailen. Echter het was zoooooo lekker dat we meteen zijn gaan eten en het ook volledig op was. Super bedankt voor het recept:-) ik had er los nog gembersambal en knoflooksambal bij geserveerd. Wij houden hem er in. Ook makkelijk recept als je eters krijgt.

    Beantwoorden
  7. David

    Hoi hoi Sabine, ook hier helemaal enthousiast over je recepten ( en over de nieuwe slowcooker), thnx.
    Het heeft nog niet staan pruttelen maar
    de saus lijkt vrij licht van kleur….ik heb exact de hoeveelheden aangehouden.
    Heb ik iets gemist of verandert dat nog na die 6 uur op low :-)
    Bedankt voor al de leuke en lekkere recepten.
    Greetz David

    Beantwoorden
  8. susanne

    Nog een half uurtje wachten en dan is mijn gerechtje klaar. Ben erg benieuwd, het ruikt hier in ieder geval heeeeerlijk!
    Sinds deze week eigenaar van een crockpot, maar ik vind het nog erg moeilijk om leuke (nederlandse) recepten te vinden. Dus mocht je nog meerdere recepten hebben hoor/zie ik ze graag tegemoet.

    Beantwoorden
  9. Wouter

    Hallo,
    Misschien lekker bij de brunch met de paas.
    Wat voor soja gaat er in zoete of zoute, neem aan zoete maar wat je aanneemt is meestal fout

    Beantwoorden
  10. Tamara

    Ik kan niet goed tegen honing, kan ik dat weglaten of vervangen door iets anders? Het recept klinkt heerlijk en wil m dit weekend uitproberen!

    Beantwoorden
  11. Tessa

    Ik heb alle ingrediënten in huis, behalve de sojasaus. Is deze te vervangen door iets anders? Ketjap?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Als je zoute ketjap in huis hebt kun je dat gebruiken. Zoete (manis) bij voorkeur niet, dat lijkt niet op sojasaus. Je kunt wat extra zout of anders een bouillonblokje gebruiken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.