Thuis eten we eigenlijk helemaal niet zo vaak pizza. Sowieso ben ik niet zo’n fan van de diepvriespizza’s en bestellen is ook weer zo duur. Daarnaast is het natuurlijk ook totáál niet gezond en kies ik liever voor een gezonder alternatief. Onlangs had ik toch wel zin in pizza en daarom besloot ik zelf maar eens een gezonder alternatief te verzinnen, ik maakte pizzadilla’s: een combinatie van een pizza en een tortilla. Hartstikke lekker, zo klaar en helemaal naar smaak aan te passen. Voor mij was dit ook puur een gerecht om restjes op te maken, maar je kunt er natuurlijk ook de juiste benodigdheden voor in huis halen. Wij maakten zelf twee verschillende pizadilla’s, deze zal ik met jullie delen.

Wat heb je nodig? (2 pizzadilla’s per persoon)
Variant #1: Zalm

  • 2 grote tortillawraps
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ½ zakje geraspte kaas of plakjes kaas
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 blikje zalm

Variant #2: Barbecuesaus en ontbijtspek

  • 2 grote tortillawraps
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • ½ zakje geraspte kaas of plakjes kaas
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 plakjes ontbijtspek

De dag dat wij de pizzadilla’s maakten was ik zelf ziek, vandaar dat ze voor ons doen niet héél uitgebreid zijn. Persoonlijk had ik erg graag wat kruiden, champignons en paprika of iets dergelijks op gezien, maar zo smaakten ze ook erg lekker. De pizzadilla’s vullen wel een stuk minder dan een normale pizza natuurlijk, vandaar dat wij er twee per persoon maakten.

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Besmeer de tortillawraps met de tomatenpuree of de barbecuesaus en strooi hier vervolgens de kaas over heen.

3. Beleg jouw pizzadilla met jouw favoriete ingrediënten.

Gebruik je zalm uit blik zoals wij deden? Let er dan wel op dat je de wervels en de graten nog even verwijdert!

4. Leg de pizzadilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven zo’n tien minuten, tot de randen van de pizzadilla bruin beginnen te kleuren en de kaas gesmolten is.

Wij vonden deze pizzadilla’s en enorm succes en ze gaan hier in huis zeker vaker gemaakt worden. Het is een sneller en gezonder alternatief voor pizza en daarnaast kun je het ook nog eens erg leuk als snack op dienen wanneer je de pizzadilla’s in punten snijdt.

pizzadilla

pizzadilla

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Hester

    Wat een leuk idee, lijkt me wel erg lekker!
    Het moet trouwens ‘maakten’ zijn in de zin ‘De dag dat wij de pizzadilla’s maakte was ik zelf ziek …’.

    Beantwoorden
  2. Karin

    Ziet er lekker uit, let wel op welke tomatenpuree u koopt. Er wordt in veel varianten suiker gedaan.

    Beantwoorden
  3. Caroline

    Wat een flauwekul! Gezonder alternatief? Met spek en kaas er op? Wat een vette hap, bah. Het zou mooi zijn als je je zou verdiepen in de schrikbarende toename van obese en dan ook in je foodblog mensen echt laat zien wat echt gezond eten is!

    Beantwoorden
  4. Esther

    Zo Caroline, Je komt wel heel onvriendelijk en negatief over! Kun je zo’n berichtje niet prive sturen naar haar?
    Je kunt ze zo ongezond maken als je zelf wil. Jij kan er toch zelf voor kiezen om er alleen groente op te gooien.

    HEEL LEUK EN LEKKER IDEE! Ga ik zeker proberen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.