Gesponsord – Alweer een hele tijd geleden deelde ik een recept voor een Vegetarische Linzenchili. Ik gebruikte hiervoor een van de maaltijden van Zonnatura. Hoewel ik absoluut niet anti pakjes en zakjes ben zoals jullie weten, eet ik zelden kant-en-klaarmaaltijden. Maar voor de maaltijden van Zonnatura maak ik nog wel eens een uitzondering omdat je er bij deze maaltijden zeker van bent dat er geen toegevoegde troep in zit. En omdat het gewoon heel handig is natuurlijk. Als je geen zin of tijd hebt om te koken dan kun je met de maaltijden van Zonnatura toch gezond eten. De maaltijden zijn 100% biologisch en rare E-nummers of onbekende ingrediënten zul je er niet in terugvinden. Nu heeft Zonnatura een nieuw product toegevoegd aan het maaltijden-assortiment en daarmee ben ik aan de slag gegaan. Hun Risotto van haver, rijst en groenten vormde de perfecte basis voor deze Pompoen-Haverrisotto met salie. Geen gekke ingrediënten, in no-time klaar, goed vullend en heel erg lekker. Ideaal.

Wat heb je nodig? (1 – 2 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bio pompoen
  • 1 zakje Zonnatura Risotto
  • 1 blaadje verse salie
  • klein klontje boter
  • Parmezaanse kaas naar smaak

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in een beetje olijfolie tot het goed begint te geuren.

2. Schil de pompoen en verwijder de pitten uit de kern. Snijd de pompoen vervolgens in kleine blokjes. Doe de pompoenblokjes bij de ui en knoflook in de pan en bak dit mee tot de pompoen zacht is.

3. Voeg de inhoud van het zakje Zonnatura Risotto samen met een klontje boter toe aan de pompoen. Schep het geheel goed om en verwarm het gerecht 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Snijd het blaadje salie fijn en voeg deze samen met een hoeveelheid Parmezaanse kaas naar smaak aan de pompoen-haverrisotto toe.

De maaltijden van Zonnatura zijn te koop bij Jumbo in het Zonnatura schap en bij Albert Heijn in het biologische schap. Naast de Risotto zijn er ook nog vier andere varianten te koop waaronder Linzen met wortel en Quinoa met tomaat en olijf.

Pompoen-Haverrisotto met salie

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door Zonnatura

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.