Ik geef toe dat niet alle gerechten er even smaakvol uit zien maar ik garandeer je dat ik alleen recepten op OMF plaats waar ik zelf heel gelukkig van word. Ik werd dat namelijk ook van deze Pompoenspaghetti met champignonsaus. Sowieso ben ik dol op champignons maar ja, fotogeniek zijn ze gewoon niet echt. Pompoenspaghetti is trouwens in Amerika heel populair, al wordt daar de ‘spaghetti squash’ gebruikt – een pompoensoort die we hier in Nederland niet zo heel vaak zien. De pompoenen die we wél vaak zien zijn flespompoenen en laat ik er daar nou eentje van in huis hebben. Ik besloot de pompoen te lijf te gaan met een juliennesnijder en het resultaat is een soort van spaghetti. Met een beetje fantasie dan. Mocht je een spiralizer hebben die een pompoen aan kan: gebruik die dan. Dat is een stuk veiliger en makkelijker. Of als je de behoefte niet hebt aan pompoensliertjes, snijd ze dan in plakjes of blokjes. Mag ook.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 flespompoen
  • 4 chipolataworstjes
  • 250 gram champignons
  • 200 milliliter (kook)room
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • verse tijm, verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas

1. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een hapjes pan aan tot het goed begint te geuren.

2. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Voeg deze aan de ui en knoflook toe en bak mee tot de champignons bruin kleuren en beginnen te slinken.

3. Bak ondertussen de chipolataworstjes in een koekenpan rondom bruin en gaar.

4. Snijd de worstjes in stukjes en voeg deze aan de champignonmix toe. Schenk de room in de pan en voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Roer goed door, draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

5. Schil de pompoen en schaaf deze met behulp van een juliennesnijder (of gebruik dus een spiralizer!) in reepjes. Kook de pompoenreepjes ongeveer 5 – 7 minuten in kokend water tot ze zacht worden. Giet af en laat goed uitlekken.

6. Schep de pompoenspaghetti in een diep bord en schep de champignonsaus met de stukjes chipolataworstjes er bovenop.

7. Garneer het gerecht met verse tijm (niet teveel!), basilicum en geschaafde Parmezaanse kaas.

Pompoenspaghetti met champignonsaus

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Lotte

    Ik ga dit zeker een keer proberen! Courghetti is nu echt al wel helemaal ingeburgerd, maar dit nog niet. Ik heb het inderdaad al vaker gezien op buitenlandse blogs en het lijkt me tof om een keer te maken :)

    Beantwoorden
  2. Rineke

    Ik sla het recept even op. Heb nl. een “spaghetti squash” in mijn tuin en er zitten een stuk of 8 vruchten aan. Nog even wachten tot ze klaar zijn om te oogsten en dan ga ik dit zeker een keer maken.

    Beantwoorden
  3. Laura

    Hoi!

    Misschien een beetje een domme vraag, maar is de pompoen niet hard voor de spiralizer? En hoe moet je hem in eerste instantie snijden om enigszins pasta-achtige slierten te krijgen?

    Is dat jou gelukt?

    Ben benieuwd! :)

    Groetjes,
    Laura

    Beantwoorden
  4. Annelou

    Tip: Bij Deka supermarkt verkopen ze de pompoenspagetti kant en klaar gesneden in van die plastic bakjes (in de koeling bij de salades en champignons enz.). Sindsdien maak ik het heel vaak. Misschien ook wel bij andere supermarkts.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.