We moeten met z’n allen eens wat vaker curry gaan eten, zeker wanneer het zo koud is als deze week want neem van mij aan dat je van binnen weer lekker warm wordt! Bovendien zien we in de supermarkt ook steeds vaker (goede) currypasta’s terug en wat mij betreft vormen deze pasta’s een prima basis voor een snel doordeweeks maaltje. De uitdaging om zelf currypasta te maken moet ik nog steeds aangaan, maar voor nu toverde ik in ieder geval een hele lekkere Rode groentecurry met pompoen op tafel.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 eetlepels rode currypasta (mijn favoriet is die van Kumars)
  • 1 blik kokosmelk (400 milliliter)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak Thaise roerbakgroenten (400 gram)
  • 1 biologische pompoen
  • 200 milliliter groentebouillon

1. Schil de pompoen en haal de kern eruit. Snijd de pompoen vervolgens in hapklare stukken en zet even opzij.

2. Verhit een beetje kokosolie of olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot het goed begint te geuren. Voeg dan de rode currypasta toe en schep het geheel om en laat een paar minuten meebakken.

3. Voeg dan de gesneden pompoen toe en schep ook dit even goed om.

4. Schenk de kokosmelk en de groentebouillon in de pan en roer tot de kokosmelk en groentebouillon in elkaar zijn opgenomen.

5. Breng de curry aan de kook en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar koken. Prik met een vork in een stukje pompoen om te checken of hij gaar is.

6. Voeg tot slot de zak Thaise roerbakgroenten toe en roer deze goed door de curry. Doe de deksel nogmaals op de pan en laat de groenten vijf minuten op laag vuur meekoken zodat ze iets zachter worden.

Serveer de curry met kokosrijst of Basmatirijst of eet het gewoon zo. Wanneer je het lust kun je nog wat verse koriander over de curry heen strooien voor meer smaak.

Mocht je het lekker vinden dan kun je voor het toevoegen van de pompoen ook nog één kipfilet in blokjes meebakken met de rode currypasta, tot de kip gaar is. Dit hebben wij ook gedaan.

Rode groentecurry met pompoen

5 reacties

  1. Madeline

    Joh, dat klinkt lekker! En ik zal wel heel dom zijn, maar ik dacht dat je pompoen altijd (lang) moet koken of bakken in de oven voor het eetbaar wordt. Maar niet dus! Ik ga maar eens even een pompoen aanschaffen ;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.