Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes

24 kitchen is zo’n enorme inspiratiebron voor mij. Mijn telefoonnotitie staat vol met recepten die ik nog eens wil proberen en afgelopen weekend was het tijd voor de couscous van Rudolph! Ik had nog nooit eerder couscous gegeten, laat staan klaargemaakt, dus het was een flinke gok. Roerbakgerechten zijn voor mij net als salades en quiches, een perfecte plek om wat restjes in te verwerken. In deze couscous heb ik dat dus ook een beetje gedaan en aangezien dit goed heeft uitgepakt, deel ik het volledige recept (dus inclusief kliekjes) met jullie.

5 van 1 stem

Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes

Gebuik de restjes ingrediënten die je nog overhebt en creëer de Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes op je eigen wijze.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

  • 200 g couscous
  • kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje Hollandse garnaaltjes
  • 100 g champignons
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 4 dunne plakjes chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gedoogde basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Los een bouillonblokje op in kokend water en doe de couscous in een schaaltje. Giet de bouillon over de couscous totdat deze ongeveer 1 centimeter onder staat en dek de kom af met een bord. Laat ongeveer tien minuten staan. Mocht je vegetarisch zijn dan kun je groentebouillon gebruiken of gewoon water.
  • Snijd de paprika en chorizo in blokjes, de champignons in plakjes, de bosui in ringen en snipper de ui.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de paprika en de cherrytomaatjes toe en wok totdat deze zacht zijn. Vervolgens voeg je de champignons, de chorizo en de garnaaltjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de champignons geslonken zijn en het meeste vocht uit de pan is verdwenen, voeg je de couscous en de basilicum aan de groenten toe.
  • Roer alles goed door, maar roer niet constant. Het is wel lekker als de couscous een klein korstje krijgt en wat oranje kleurt.
  • Wanneer alles een beetje aangebakken is voeg je de ringetjes bosui toe et voilá! Klaar is je Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes!
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Marokaans
Trefwoord: couscous, recepten, roerbak couscous met Hollandse garnalen

roerbakcouscous1

roerbakcouscous

roerbakcouscous2

Join the Conversation

  1. Esmay says:

    Ik heb nog nooit couscous gehad, maar ’t lijkt me best lekker! Keertje proberen dus!

  2. Foodloveandhappiness says:

    Ik moest lachen om je opmerking over de telefoonnotitie!
    Ik heb precies hetzelfde, maar nog niet eerder iemand anders het horen zeggen haha.
    Heel herkenbaar:lekker 24 kitchen kijken en op het moment dat je denkt dat je een recept lekker gaat vinden, snel meetypen met je telefoon :)

    Leuk dat je 1e x couscous gelukt is overigens!

    x Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close