Dat vegetarische gerechten ook met de Kerst niet saai hoeven te zijn bewijst dit stoofpotje van pompoen en kikkererwten maar weer. Boordevol smaak en vol gezonde producten waardoor je je na het eten van een bord ook nog eens niet schuldig hoeft te voelen. Deze stoofpot kun je prima de dag van te voren al klaarmaken zodat je hem tijdens het diner alleen nog maar hoeft op te warmen. Het scheelt je werk op de dag zelf en het komt de smaak van het gerecht ten goede aangezien alle smaken de tijd hebben gehad om in te trekken. Mocht je restjes overhouden dan kun je het stoofpotje prima invriezen hoor, hij smaakt namelijk ook heerlijk zónder kerstboom op de achtergrond.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 500 gram pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 theelepel Pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 1 sneetje bruin brood
  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 handenvol spinazie
  • peper en zout

1. Snijd de pompoen in stukken, hak de knoflook fijn en snipper de ui. Spoel ondertussen ook de kikkererwten goed af en was de spinazie. Snijd het sneetje brood in kleine blokjes.

2. Fruit de knoflook samen met de ui in een beetje olie in een stoofpan. Voeg vervolgens de Pimentón toe en laat even kort meebakken zodat de geur goed vrij komt.

3. Voeg de pompoen toe en schep het mengsel circa 1 minuut op hoog vuur om. Breng op smaak met peper en zout en voeg zowel de tomatenblokjes als de groentebouillon toe.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes stoven.

5. Voeg na 15 minuten stoven de kikkererwten en het brood toe. Laat meestoven tot het brood uit elkaar valt.

6. Roer de laatste vijf minuten de spinazie door het gerecht en laat nog even kort meestoven. Breng het gerecht tot slot desgewenst nogmaals op smaak met peper en zout.

Dit stoofpotje van pompoen en kikkererwten kun je met diverse bijgerechten serveren. Denk bijvoorbeeld aan aardappelpuree (die wellicht een beetje kunt oppimpen), maar ook een mooi stuk brood volstaat.

stoofpot van pompoen en kikkererwten

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.