Of het nou regent buiten of de zon stralend schijnt, met de salade van vandaag krijg je gegarandeerd de zomer in je hoofd. Deze salade met gerookte kip, avocado en mango is gezond (vandaar Super Healthy Sunday), zit bomvol smaak, is makkelijk om mee te nemen en is enorm kleurrijk. Voor mij is het uiterlijk van een gerecht ook erg belangrijk – hoe lekkerder een gerecht eruit ziet, hoe liever je het wilt eten – en deze salade zorgde ervoor dat ik direct wilde aanvallen. Hoewel dit gerecht kinderlijk eenvoudig is om te maken, mag het resultaat er zeker zijn.

Avocado
Al vaker schreef ik over de goede eigenschappen van avocado. Het vruchtvlees van een avocado is vrij vet (en daarom is de vrucht ook vrij hoog in calorieën), maar het bevat wel de juiste vetten die je lichaam nodig heeft om te functioneren en om het cholesterolgehalte laag te houden. Avocado’s bevatten bovendien ook enorm veel kalium, een mineraal dat je hart en bloedvaten gezond helpt te houden. Tot slot bevat het vruchtvlees van één avocado ongeveer 10 gram vezels en dit is dan weer goed voor de werking van je darmen.

Mango
Hoewel veel mensen ervan op de hoogte zijn dat fruit gezond voor je is, grijpen wij Nederlanders toch al snel naar de bekende appels, banen, peren en vertrouwde citrusvruchten. Zonde, want mango’s zijn namelijk ook enorm gezond. Mango’s zitten bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten die goed zijn voor lichaam en geest. Daarnaast zitten er in de vrucht maar weinig calorieën waardoor het weer goed te combineren is met de iets zwaardere avocado. Mango’s schijnen bovendien een beautyfood te zijn, ze zouden ervoor zorgen dat verstopte huidporiën worden geopend en de huid zachter en glanzender wordt.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 1 handvol botersla
  • ½ handvol rucola
  • ½ avocado
  • ½ mango
  • 100 gram gerookte kip
  • 5 cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • honing-mosterddressing

1. Was de slasoorten en dep ze droog. Snijd de avocado en mango in blokjes, snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de bosui in ringen.

2. Doe alle groenten en fruit bij elkaar in één kom en meng dit kort door elkaar. Leg de salade vervolgens op een bord.

3. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en verdeel deze over de salade. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan en laat deze afkoelen op een stukje keukenpapier. Kook ondertussen ook het ei vast gaar.

4. Sprenkel een gewenste hoeveelheid honing-mosterddressing over de salade en strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen. Snijd het ei in vieren en leg deze op de salade.

Super eenvoudig zoals je ziet, maar enorm lekker. Maak deze salade voor de lunch, als lichte avondmaaltijd of straks in de zomer voor bij de barbecue. Iedereen zal je dankbaar zijn voor deze frisse, fruitige en kleurrijke salade.

Salade met gerookte kip, avocado en mango

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Fiebs

    Hallo! Leuk recept! Hoe lang kan ik dit bewaren? En hoe bewaar ik het best? En heb je ook de voedingswaarden van dit recept? Ik wil een beetje aan food preps gaan doen op zondag dus ik ga deze vraag op een aantal artikelen stellen :p Loving the site!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.