Teriyaki drumsticks (slowcooker of uit de pan)

Ik denk dat één van de meest bekende Aziatische sauzen in Nederland toch wel de Teriyakisaus is. Sterker nog, diverse merken verkopen het tegenwoordig kant en klaar in flesjes, dan hoef je er helemaal niets meer voor te doen. Ook van mij is Teriyaki een grote favoriet, maar dan maak ik het liever wel zelf. Deze Teriyaki drumsticks maakte ik nog niet zo heel lang geleden klaar in de slowcooker en woaaah, ze waren zo lekker. Lekker kleverig, vol van smaak en zo gaar dat het vlees van het bot viel. Geen slowcooker? Geen nood! Je kunt deze drumsticks ook prima in de pan klaarmaken. Onderaan het artikel vertel ik hoe.

Wat heb je nodig? (2 / 3 personen)

  • 600 gram drumsticks
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • klein beetje water (± 4 eetlepels)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
  • sesamzaadjes
  • bosui

Uit de slowcooker:

1. Leg de drumsticks onderin de slowcooker.

2. Meng voor de Teriyakisaus de sojasaus, honing, fijngehakte teentjes knoflook en het gemberpoeder door elkaar. Schenk de Teriyakisaus over de drumsticks.

3. Draai de slowcooker op stand Low en gaar de drumsticks in ongeveer 6 uur tot het vlees van het bot valt.

4. Leg de drumsticks in een schaal.

5. Roer de maïzena los in het water en schenk dit bij de Teriyakisaus in de slowcooker. Roer goed door tot de saus dik wordt.

6. Schenk de saus over de drumsticks en maak het gerecht af met bosui en sesamzaadjes.

Uit de braadpan:

1. Meng alle ingrediënten voor de Teriyakisaus met elkaar en laat de drumsticks hier minimaal 4 uur in marineren.

2. Verhit een klein beetje olie in een pan en braad hierin de drumsticks tot ze gaar zijn.

3. Schenk de Teriyakisaus die nog over is in een steelpannetje en verwarm dit. Laat het niet koken.

4. Roer de maïzena los in het water en schenk dit papje bij de saus in de pan. Roer door tot de saus dik is geworden.

5. Schenk de Teriyakisaus over de drumsticks en maag af met bosui en sesamzaadjes.

Teriyaki drumsticks uit de slowcooker

Join the Conversation

  1. Ellen says:

    Lekkeeer! Ik ben aan het denken om een slowcooker aan te kopen, zo’n handig ding toch wel!

    1. Sabine Author says:

      DOEN! ;)

  2. Margot says:

    Wat ziet het er goed uit zeg!

  3. Linda Delichef says:

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit. Door jouw slowcooker-recepten wil ik ook een slowcooker ;). Maar eerst sparen voor een nieuwe keuken!

  4. Desirée says:

    Foei wat ziet dat er weer heerlijk uit zeg! Ik ga het zeker eens proberen :)

  5. Maaike says:

    Mijn slowcooker wordt morgen geleverd, ik kan niet wachten!!
    Zondag ga ik dit recept maken, ik vroeg me af wat voor sojasaus je hebt gebruikt?

    1. Sabine Author says:

      Oh yeeeeheeeees! Ben benieuwd of jij er ook zo blij mee gaat zijn als ik ben ;) Ik gebruik altijd de sojasaus van Kikkoman :) De normale of ‘Less Salt’.

      1. Maaike says:

        Bedankt!! Jaaa hij is geleverd, helemaal leuk! :D

      2. Sabine Author says:

        Yaaaay! Gefeliciteerd ;)

  6. Conchita says:

    Nou, de drumsticks liggen lekker te sudderen in de slowcooker, ben erg benieuwd hoe het straks smaakt!

    1. Sabine Author says:

      Oh wauw, zo snel! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

    2. Conchita says:

      Het was heerlijk!! En het was zo op! Smullen hoor.

  7. Yum, vooral de sesamzaadjes en prei erop maken het af (ook al is het garnering, toch nog een explosie van smaken.)

    B.

  8. Gisteren gemaakt en ik vond het vies… ik maak al jaren beef teriyaki, met een totaal andere marinade… dit…. nee.

    1. Sabine Author says:

      Wat jammer Loes! Ik ben wel benieuwd naar de ingrediënten die jij gebruikt in de marinade?

      1. Voor mijn beef teriyaki:

        2 teentjes knoflook, fijn gehakt
        2 cm. verse gember, geschild en geraspt (is ± 1 eetlepel)
        4 eetlepels Japanse rijstwijn (Mirin)
        4 eetlepels sake / of droge sherry
        4 eetlepels lichte sojasaus
        peper

  9. Constance says:

    Wat eten jullie erbij? pasta of rijst aardappelen!! Help geen idee!

    1. Sabine Author says:

      Rijst is het beste hierbij :) Lekker met wat wokgroenten bijvoorbeeld!

  10. Mijn sausje werd, ondanks de eetlepel maizena en 4 eetlepels water, niet dik en bruin ipv mooi zwart zoals op de foto :(
    Kip daarentegen was wel erg lekker mals geworden. Lang leve het gemak van de slowcooker!

  11. Linda says:

    Ik ga deze morgen maken, Rob verheugt zich er nu al op ;-)

    1. Sabine Author says:

      Haha, magisch apparaat he!

  12. Tonia says:

    Dit was erg lekker, volgend keer maak ik wat meer saus (het was, zelfs ongebonden) aan de zuinige kant voor 3 personen. En ik draai de boutjes halverwege om, nu was 1 kant donker en 1 kant licht. De boutjes waren bij mij al na vijf uur boterzacht.
    Ik ga zeker meer van je slow cooker recepten proberen. Afgelopen dinsdag het apparaat ontvangen, nu al twee maal gebruikt. Ik denk dat ik hier dikke vrienden mee ga worden. Groet.

  13. Marion says:

    Zo, het zit erin allemaal. Over zes uur ongeveer klaar. Ik ben benieuwd :-)

    1. Marion says:

      Ik ben een enorm fan van jouw gerechten, heb al zo veel gemaakt wat je ook geschreven hebt. Dit recept echter vond ik niet zo geweldig, ik zal het niet nog eens maken. Ik vond de smaken niet zo fijn, de saus niet zo lekker. Kan gebeuren en natuurlijk ook een kwestie van smaak.

      1. Sabine Author says:

        Jammer dat dit recept niet zo in de smaak viel bij je, kan een keer gebeuren natuurlijk!

  14. Minou says:

    Is het erg als de kip in de slowcooker er 8 uur i.p.v. 6 uur inzit?

    Lijkt mij een heerlijk recept

    1. Sabine Author says:

      Het kan zijn dat de kip hierdoor wat (te) droog wordt, maar dit merk je gauw genoeg! :)

  15. Danielle says:

    Als je teveel hebt gemaakt, kan je dat dan invriezen of beter volgende dag op eten? En hoe kan je het dan het beste weer opwarmen zodat de saus ook weer lekker is? N.a.v. je recept een slowcooker gekocht en dit gemaakt, het zit nog in de pan maar het huis ruikt heerlijk!

    1. Sabine Author says:

      Ik zou gegaarde drumsticks niet meer invriezen, ze worden na het ontdooien toch een beetje droog. Bij voorkeur de volgende dag opeten dus of evt. na twee dagen. Als je de drumsticks met de saus in een bakje in de koelkast schuif, kun je ze met saus en al in een pannetje rustig opwarmen.

      1. Danielle says:

        Hi Sabine, dank voor je bericht. Het was erg lekker, er was niets over voor de volgende dag…!

      2. Sabine Author says:

        Dat is helemaal top, haha!

  16. Kim Visser says:

    Wat een heel lekker recept, heb deze al meerdere keren gemaakt! Thnx

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn om te horen!

  17. Rieny vrieling says:

    Is het zoete of zoute sojasaus?

  18. Monique says:

    Sinds 2 dagen een Crockpot. Het vlees viel idd van het bot en het smaakte erg goed. Ik heb ze halverwege ook even omgedraaid. Bij mij was het geheel na 3,5 uur al vrij zacht, dus de resterende tijd overbrugd mbv de warmhoudstand. Mijn saus was wel wat lichter van kleur dan op de foto. Voor herhaling vatbaar! Bedankt voor het recept en ik ga er zeker meerdere proberen!

  19. Desiree says:

    Ik had sojasaus van de ah maar het was echt niet lekker, veel te zout en niet kleverig, had ik soms zoete sojasaus moeten gebruiken? Ketjap ofzo?

    1. Sabine Author says:

      Voor een recept als deze raad ik je aan een goede/lekkere sojasaus te nemen. Ik heb zelf altijd die van Pearl River (te koop bij de Toko).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close