Wanneer we bewust op de gezonde tour gaan is het altijd spelen met het eten. Gezond eten betekent bij ons lichte gerechten met veel groenten, veel vis/licht vlees en relatief weinig koolhydraten. Nu zijn we allebei dol op pasta en Tim vindt een goed stuk vlees niet te versmaden, dus hier moeten we goede alternatieven voor verzinnen. Deze wraps met zoetzure garnalen is perfect te doen als je op de gezonde tour bent. Boordevol groenten, maar goed vullend en gezond.

wraps met zoetzure garnalen

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 grote tortillawraps
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 200 gram voorgekookte en schoongemaakte garnalen
  • ½ rode paprika
  • ½ rijpe mango
  • 2 eetlepels zoetzure saus (bijvoorbeeld deze)
  • 3 lente-uitjes
  • 50 gram ijsbergsla
  • ¼ komkommer
  • ½ rijpe avocado
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • peper en zout

1. Snijd de paprika, mango, avocado en komkommer in blokjes, de lente-ui in ringetjes en de ijsbergsla in reepjes. Verhit ondertussen vast de sesamolie in een koekenpan.

2. Doe de garnalen in de pan en bak ze tot ze net warm zijn. Voeg vervolgens de paprika, mango en lente-ui toe en bak ± 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3. Doe de zoetzure saus in de pan en laat het geheel nog zo’n twee minuten zachtjes pruttelen.

4. Doe de avocado en de komkommer bij de ijsbergsla en meng het geheel even goed.

5. Verwarm de tortillawraps een paar seconden in de magnetron tot ze warm en slap zijn. Verdeel vervolgens de sla over de twee wraps.

6. Schep de zoetzure garnalenmix op de sla en strooi het geheel af met de sesamzaadjes.

Zelf at ik deze wraps (één stuk) als lunch, heerlijk vond ik het. Het vergt even iets snijwerk maar in principe kun je dit ook prima van te voren doen. Omdat ik ’s avonds niet thuis at, had ik alles met lunchtijd al klaargemaakt zodat Tim ’s avonds alleen de garnalen maar hoefde op te warmen en de wraps moest opbouwen.

wraps met zoetzure garnalen

wraps met zoetzure garnalen

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Roxanne

    Heerlijk lijkt mij dit! Ik ben sowieso helemaal gek op garnalen. Ik moet alleen nog altijd een low-carb alternatief vinden voor wraps.

    Beantwoorden
  2. Meiryems

    Heerlijk zeg. Ik ga vanavond ook wraps eten, maar dan gewoon met gehakt. De eerstvolgende keer dat we wraps gaan maken doe ik het op deze manier. Krijg er gewoon trek van

    Beantwoorden
  3. Marjan van der Veer

    Vanavond gegeten , super lekker ! Heb 100 gram garnalen gebruikt , hele ipv halve avocado ,en tortilla met de saus ingesmeerd en dan alles erop en nog gegarneerd met restje saus en wat verse koriander , ook in het sausje 1 eetlepel pittige chilisaus gedaan en 2 sweet
    Maar was top

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.