Gesponsord – Een paar weken geleden deelde ik met jullie al vier Weight Watchers proof partysnacks, een artikel dat het heel goed heeft gedaan en waar vooral ook heel veel vraag naar was. Waar ik ook héél vaak vragen over krijg is of ik ideeën heb voor lunches die makkelijk mee te nemen zijn maar die wel gezond zijn. En ja hoor! Ik ben de website van Weight Watchers weer eens ingedoken en selecteerde vijf lunches die je heel goed van te voren kunt maken en die je de volgende dag perfect mee kunt nemen naar je werk, school of picknick in het park. Voor het gemak heb ik bij ieder recept het aantal ProPoints vermeld zodat je niet zelf hoeft te rekenen. Mocht je nog niet bekend zijn met het Weight Watchers principe, hieronder leg ik het je nog een keertje uit.

Goed, nog even Weight Watchers in het kort voor degenen die niet bekend zijn met dit concept. Weight Watchers is een afvalmethode dat gebaseerd is op het gebruik van ProPoints. Het is geen dieet maar meer een nieuwe vorm van leven. Ieder voedingsmiddel heeft een bepaald aantal punten toegewezen gekregen en afhankelijk van je huidige gewicht en je streefgewicht krijg jij een maximaal aantal punten per dag waarbinnen jij mag eten. Een voorbeeld: stel dat je voor 26 ProPoints per dag mag eten en je ontbijt met één sneetje bruin brood met een gekookt ei en een plakje kipfilet. Met behulp van het ProPoints dagboek (dat zowel online als offline bestaat) kun je uitrekenen hoeveel ProPoints dit ontbijtje in totaal is. Wanneer je gaat kijken in het dagboek zie je dat één sneetje bruin brood (3 ProPoints) + een gekookt ei (2 ProPoints) + een plakje kipfilet (1 ProPoint) in totaal 6 ProPoints van je totaal aantal punten op een dag afhaalt. Prima, dit betekent dat je nog 20 ProPoints overhoudt voor lunch, avondeten en eventuele snacks.

Met behulp van het ProPoints systeem probeert Weight Watchers je bewust te maken van wat je eet. Het is de bedoeling dat je dit bijhoudt in een dagboek (ook dit kan wederom online en offline) zodat je per dag kunt zien waar je punten aan op zijn gegaan. Uiteindelijk is het met dit systeem de bedoeling dat je je streefgewicht behaalt en zo gaandeweg een nieuwe lifestyle aanneemt.

Oja, en mocht je je druk maken om etentjes of echt zin hebben in een lekker stukje chocolade: Weight Watchers geeft je per week 49 extra ProPoints cadeau die je mag opmaken aan dit soort dingen. En bovendien kun je door te bewegen ook weer extra ProPoints verdienen.

Mocht je meer informatie over het systeem willen weten dan kun je dit artikel lezen dat ik eerder heb geschreven, hierin leg ik het allemaal tot in detail uit. Uiteraard is ook alle informatie terug te vinden op de website van Weight Watchers zelf.

1. Provençaalse Pastasalade (4 porties)

Provencaalse pastasalade

  • 200 gram ongevulde pasta (bij voorkeur farfalle)
  • 500 gram radicchio
  • 1 ui
  • 50 gram zongedroogde tomaten zonder olie
  • 250 gram yoghurt, 0% vet
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepel solijfolie
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • ½ theelepel Provençaalse kruiden
  • 400 gram kipfilet
  • paprikapoeder naar smaak
  • peper en zout

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Snijd de radicchio en de ui fijn. Laat de zongedroogde tomaten (zonder olie!) weken in heet water en laat goed uitlekken. Snijd de tomaat in repen.

3. Meng voor de dressing de yoghurt met de mosterd, 1 koffielepel olijfolie, de balsamico-azijn en de Provençaalse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de gaar gekookte pasta en laat dit marineren terwijl je de kip bakt.

4. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Bak deze in 1 koffielepel olijfolie gaar.

5. Meng de radicchio, ui, tomaat en kip door de pasta.

Eén portie van deze pastasalade kost je 9 ProPoints, dikke prima voor de lunch dus! Je zou er zelfs nog iets kleins bij kunnen eten, afhankelijk van het aantal punten dat je te besteden hebt.

2. Picknicksandwich (1 broodje)

Picknicksandwich

  • 1 zongedroogde tomaat zonder olie
  • 45 gram Feta
  • 1 eetlepel yoghurt, 0% vet
  • 1 eetlepel magere melk
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 gele paprika
  • 1 plak Parmaham
  • 3 sneetjes brood
  • peper en zout

1. Laat de zongedroogde tomaat in heet water weken en snijd in stukjes.

2. Prak de Feta fijn en meng deze met de yoghurt en melk. Schep de zongedroogde tomaat hier doorheen en breng op smaak met peper en zout.

3. Pers het halve teentje knoflook uit en meng deze met de zure room en gehakte basilicum. Breng ook dit op smaak met peper en zout.

4. Snijd de paprika in repen.

5. Bestrijk 1 sneetje brood met de fetacrème en beleg deze met de paprika. Bestrijk een ander sneetje brood met de basilicumcrème en leg deze op het andere broodje. Leg het plakje Parmaham hier overheen. Dek af met het laatste sneetjebrood.

Eén broodje bied je voldoende voeding voor de lunch. Hij kost je 11 ProPoints.

3. Gazpacho (4 porties)

Gazpacho

  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 druppels Tabasco
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • verse basilicum
  • citroensap
  • zout

1. Pel de ui, was de komkommer en tomaat en snijd alles in grove stukken. Hak de knoflook fijn en doe alles samen met basilicum in de blender.

2. Voeg geleidelijk de (koude!) groentebouillon, olijfolie, tabasco, suiker en zout naar smaak toe.

3. Zeef de soep en laat volledig afkoelen in de koelkast. Breng de Gazpacho op smaak met citroensap.

Eén kommetje van de Gazpacho kost je maar 4 ProPoints. Combineer de Gazpacho dus met een ander vullend gerecht om een verzadigde lunch te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een punt van de Frittata hieronder of voor een gehaktmuffin.

4. Frittata van erwtjes met munt en feta (4 porties)

Frittata

  • 150 gram diepvrieserwtjes
  • 6 bosuitjes
  • 100 gram Feta
  • 4 middelgrote eieren
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 bosje munt
  • peper en zout

1. Snijd de bosui in ringetjes en stoof dit kort in een beetje olijfolie in een pan.

2. Kop de eieren los en breng op smaak met peper en zout.

3. Doe de eieren, feta, erwtjes en munt bij de bosui in een pan en roer even door tot alles zich bindt.

4. Verwarm de oven voor op 180°C en schuif de koekenpan in de oven tot de Frittata gaar is.

Eén portie van deze Frittata is slechts 6 ProPointsCombineer een punt van de Frittata met een kommetje Gazpacho en je hebt een goede lunch bij je.

5. Pittige gehaktmuffins met mosterddip (voor 12 porties/stuks)

Pittige Gehaktmuffins

Voor de gehaktmuffins:

  • 1 kleine courgette (150 gram)
  • 3 hele Spaanse pepers
  • 600 gram Rundvlees tartaar, bereid
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voor de mosterddip:

  • 150 ml room – tot 8% vet
  • 150 gram yoghurt, 0% vet
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zout

1. Was de courgette en rasp deze grof. Snijd de Spaanse pepers fijn en laat de pitjes zitten wanneer je de gehaktmuffins extra pittig wilt.

2. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een muffinvorm met muffinpapiertjes of vet in met olie.

3. Kneed de tartaar met de geraspte courgette, de Spaanse peper, paneermeel, geraspte kaas, tomatenpuree, eieren, zout en paprikapoeder. Vorm 12 balletjes van het gehaktmengsel.

4. Leg in ieder muffinvormpje een balletje gehakten bak de muffins 30 minuten in het midden van de oven gaar.

5. Roer alle ingrediënten voor de mosterddip door elkaar en serveer deze bij de gehaktmuffins.

Ook deze gehaktmuffins zijn slechts 5 ProPoints per stuk. Eet er een lekkere groene salade bij of combineer de muffins met de Gazpacho van zojuist om aan een verzadigde lunch te komen.

De bovenstaande recepten en nog véél meer lekker recepten zijn te vinden op de website van Weight Watchers!

Dit is een gesponsord artikel.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.