Geroosterde Aubergine-Tomatensoep

Soepie?! Brr, ik vond het de afgelopen weken echt koud, jullie niet? Misschien komt het ook omdat ik nog heel hard moest wennen aan de Nederlandse temperaturen toen ik net terug kwam uit Bali hoor, maar ik heb mijn sjaal de afgelopen weken iedere dag gedragen. Tijd voor soep dus! Een hartverwarmende, lekker dikke soep want zo heb ik ze het liefst. Als het aan mij ligt mag de lepel op de soep blijven liggen, zo dik vind ik hem het allerlekkerst. Deze Geroosterde Aubergine-Tomatensoep is ook lekker dik. De aubergine is in deze soep niet heel heftig aanwezig. Door het roosteren wordt ‘ie lekker zacht en hierdoor geeft hij de tomatensoep extra schwung, meer pit. Van deze soep kan ik rustig een hele pan op, die ik het liefst met alleen de lepel uitlepel maar dat is ook weer zo aso. Netjes in een soepkom dus, maar genieten doe ik er net zo hard van.

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • 50 gram vermicelli
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Was de aubergine onder de kraan, dep droog en snijd hem vervolgens in grove stukken. Verdeel de aubergine over de bakplaat en rooster de blokjes in 20 minuten in het midden van de oven zacht en bruin.

3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een soeppan aan tot het goed begint te geuren.

4. Voeg vervolgens de blokjes geroosterde aubergine samen met het paprikapoeder, de komijn en de ras el hanout toe. Schep het geheel goed om.

5. Schenk de groentebouillon en de tomatenblokjes in de pan. Roer goed door en breng de soep aan de kook.

6. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan maar laat een klein kiertje open en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.

7. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en voeg de vermicelli toe.

8. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli gaar is en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de soep direct wanneer deze nog warm is of laat afkoelen en zet de soep in de koelkast tot je hem gaat eten. Door toevoeging van de vermicelli kan het zo zijn dat de soep (erg) dik wordt als je hem even laat staan. Dit is makkelijk op te lossen door tijdens het opwarmen van de soep een beetje water toe te voegen.

Geroosterde Aubergine-Tomatensoep

Geroosterde Aubergine-Tomatensoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geroosterde aubergine-tomatensoep

Join the Conversation

  1. Andrea says:

    Mmmmm ik ben gek op aubergine dus dit ga ik zeker eens proberen!

  2. Marianne says:

    Heerlijk zo’n stevige soep! Lijkt me erg lekker met die komijn en ras el hanout!

  3. Samantha - Daily Pleasures says:

    Lijkt me een erg lekker herfst soepje!

  4. Margot says:

    Wat een fijn recept voor koude dagen inderdaad!

  5. Laura - Dagelijkse hap says:

    Een lekker stevig soepje voor de koude dagen!

  6. Hij is goddelijk! Echt genoten. Alleen wij hebben er met z’n tweeën van gegeten, allebei twee kommen. Volgende keer maak ik het dubbele, de volgende dag zal ie vast nog lekkerder zijn. Thanks!

  7. Kan deze soep als voorgerecht voorgeschoteld worden? Of is hij daar te machtig voor?
    Hij ziet er op de foto’s al overheerlijk uit in ieder geval!

    1. Sabine Author says:

      Ik denk dat de soep met dit recept te machtig is als voorgerecht, maar als je de vermicelli eruit laat moet het kunnen!

  8. Marjolein says:

    Hmmm ziet er heel lekker uit!!!

  9. Evelien says:

    Delicious! Ga ik nog maken!

  10. Evelien says:

    Er staat momenteel opnieuw een pan te pruttelen. Heerlijk vind ik hem. Da’s eten en drinken tegelijkertijd

  11. Nienke says:

    Heerlijke soep! Maar niet voor 4-6 personen… wij hadden er net genoeg aan met zijn drieën.

    1. Sabine Author says:

      Echt? Hangt ook een beetje af van het formaat soepkom dat je hanteert natuurlijk… haha! Ik ervoer 4 personen toch wel echt als het minimale, er vanuit gaande dat je er ook nog iets bij eet.

  12. Nadia says:

    Wat een verrukkelijke soep!! Nu voor de 2e keer aan het maken en dat voor iemand die niet van aubergine houdt..

    Past ook perfect in mijn EGA dieet want ui en aubergine zijn mijn verplichte groentes. Ik laat in mijn versie alleen de vermicelli achterwege.

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk om te horen! Het is ook echt een van mijn favorieten.

  13. Ziet er heerlijk uit, zou je ook taugé op het laatst kunnen toevoegen i.p.v. vermicelli?

    1. Sabine Author says:

      Dat zou je inderdaad wel kunnen doen, maar ik weet niet of dat qua smaak een lekkere combinatie is.

  14. Vandaag écht weer het weer voor dit soepje. Ik maak hem al jaren en ben er nog steeds zo gek op! Ik maak altijd een dubbel recept, kan ik er lekker lang van eten.

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn! Het is ook echt een van mijn favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close