Gesponsord – Toen ik in Thailand woonde was mijn favoriete gerecht Pad Thai, heerlijk vind ik het. Eenmaal terug in Nederland is het lastig om producten te vinden waarmee je echt lekkere Pad Thai kunt maken maar godzijdank is daar Kumar’s met hun wokpasta voor Pad Thai. Sinds Kumar’s in Nederland is geïntroduceerd ben ik fan, bij een aantal recepten hier op OMF heb ik gretig gebruik gemaakt van hun bumbu’s. Bij Kumar’s houden ze van goede, echte smaken en vinden ze het logisch dat er geen kunstmatige toevoegingen worden gedaan bij de curries en bumbu’s. Kumar’s is een van de weinig merken in Nederland waarbij ik Azië écht kan proeven. Omdat ik de normale Pad Thai inmiddels wel ken leek het me leuk om eens met dit gerecht te variëren. En dat deed ik door Pad Thai broodjes te maken. Een soort samenwerking tussen de Hollandse en Thaise keuken. Pakte perfect uit!

Wat heb je nodig? (6 broodjes)

  • 6 zachte puntjes
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram garnalen (schoongemaakt en gepeld)
  • 100 gram taugé
  • 2 eieren
  • 1 pakje Kumar’s Pad Thai wokpasta
  • 1 bosui

1. Snijd de kipfilet in blokjes en wok deze in een beetje olie op hoog vuur goudbruin.

2. Voeg de garnalen (ik heb diepvries-garnalen gebruikt) aan de kip toe en wok het geheel tot zowel de kip als de garnalen gaar zijn.

3. Voeg de Kumar’s Pad Thai wokpasta samen met de taugé en de losgeklopte eieren toe. Schep het geheel goed om en bak nog zo’n 2 minuten mee tot het ei gestold is.

4. Snijd de witte puntjes open en schep het Pad Thai mengsel in de broodjes.

5. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel deze over de Pad Thai broodjes.

De producten van Kumar’s zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn. Je vindt de producten in het Aziatische schap.

Pad Thai broodjes

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Kumar’s

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Catho

    mmm deze broodjes lijken mij niet verkeerd! Leuke combi inderdaad van Hollandse en Aziatische keuken :)

    Beantwoorden
  2. Renée

    Ik zou het zelf niet met een broodje eten, ik ben te gek op glasnoedels haha. Maar ik heb toevallig met Scoupy ook deze kruidenpasta geprobeerd en deze was inderdaad erg lekker! Ik maak ook vaak zelf Pad Thai en dit is wel lekker makkelijk, maar smaakt net zo goed.

    Beantwoorden
  3. Marissa

    Ik zou het gerecht dan zonder de garnalen maken, maar verder lijkt het me echt kei lekker! Ik hoop deze zomer een Pad Thai te eten in Thailand zelf!

    Beantwoorden
  4. Mellisa

    Ik was erg benieuwd toen ik de titel zag. Wat grappig dit, echt typisch Hollands! Ik at afgelopen zomer bijna elke dag wel een Pad Thai haha. Heb ook een kookcursus in Thailand gedaan en m’n eigen Pad Thai gemaakt! Super leuk :) Ben benieuwd of de pasta kan tippen aan de echte smaken, want in principe heb je niet zo heel veel nodig voor de ‘smaak’ van Pad Thai!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.