Gesponsord – Ben jij zo iemand die groentesoepen meer iets voor de lente vindt? Think again want van deze Thaise Groentesoep krijg je het lekker warm. Ik ben dol op gerechten waar een beetje pit in zit en hoewel deze soep dankzij de toevoeging van kokosmelk aan de ene kant heel mild is van smaak, doet het rode pepertje dat ik heb toegevoegd ook veel goeds. Het is zo’n langzame sluiper. Zo eentje waar je in eerste instantie niets van merkt maar die achteraf toch voor een pittige nasmaak zorgt. Heerlijk! Het recept voor mijn Thaise Groentesoep is ideaal om restjes groenten mee op te maken. Zo had ik nog een half bakje champignons staan, een restje taugé (wat ik vrijwel nooit op krijg) en wat winterpenen en ik besloot om deze gewoon allemaal te gebruiken in een soepje. Door gebruik te maken van de Groentensoepmix van Honig was ik bovendien ook nog lekker snel klaar. Fijn!

Vorige week vertelde ik al dat ik samen met de Honig de strijd aan ben gegaan tegen groenteverspilling en dat soepjes zoals deze de ideale bestemming vormen voor de groenten die je nog hebt liggen in de koelkast. Om mensen daar op een leuke manier bewust van te maken organiseerde ik samen met Honig gisteren een herfstwandeling in Soest. Tijdens de wandeling leerden we alles over herfstgroenten en wat we allemaal met groenterestjes kunnen doen. De wandeling werd afgesloten met een kom soep, gemaakt door mij! Ik vertel je er volgende week meer over.

Wat heb je nodig? (1,5 liter soep)

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 150 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 kleine winterpeen
  • 50 gram broccoli
  • 50 gram taugé
  • 1 blik kokosmelk
  • ½ eetlepel vissaus
  • sap van een halve citroen
  • 1 pakje Honig Groentesoep

1. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit deze in een beetje olie in een soeppan aan tot het goed begint te geuren.

2. Schenk 1,5 liter water in de pan en doe hier de inhoud van de Honig mix voor Groentesoep bij. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook.

3. Snijd ondertussen vast alle verse groenten grof. Doe deze samen met de broccoli bij de soep in de pan. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel half op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken.

4. Schenk zodra de groenten gaar zijn de kokosmelk bij de soep in de pan en voeg de vissaus, het citroensap en de taugé toe.

5. Warm al roerend de soep nog 5 minuten zachtjes door.

Thaise Groentesoep

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Honig

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Lotte

    En als je zonder Honig wilt koken, heb je een tip? Is dat alleen een kruidenmengsel? Ook lekker om er later dunne plakjes beef in te doen, die garen vanzelf:)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.