Hoewel ik al weken uitkijk naar de lente en zomer, de lichte gerechten, heerlijk buiten eten en alles wat er nog meer bij komt kijken, kan ik momenteel ook nog erg genieten van een flinke kom soep. Tijdens het maken van de eetplanning kwam ik erachter dat ik nog linzen in de kast had staan en uiteindelijk besloot ik daar een soep mee te maken, ideaal voor bij de Turkse Pides die ik ook wilde maken. Ik maakte al eens eerder linzensoep voor OMF, maar de Tomaten-Linzensoep die ik vandaag met je deel vind ik stiekem nog iets lekkerder.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 250 gram linzen uit blik (uitlekgewicht), kleur maakt niet uit
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 100 gram wortel (winterpeen)
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit alles aan in een soeppan tot de ui glazig wordt.

2. Snijd de wortel in stukken en voeg dit samen met het laurierblaadje en de tomatenpuree toe aan de ui, knoflook en rode peper toe. Bak even kort mee.

3. Laat de linzen uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes en de groentebouillon toe aan de rest van de ingrediënten. Roer goed door en breng de soep aan de kook.

4. Draai het vuur laag, doe de deksel half op de pan en laat de tomaten-linzensoep 30 minuten zachtjes pruttelen.

5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer, op deze manier wordt ‘ie lekker dik.

6. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer direct of bewaar in de koelkast.

Tomaten-linzensoep

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

15 reacties

  1. Leonie

    Hai Sabine! Ziet er lekker uit :-) kun je dit ook zo met gedroogde linzen doen (dan misschien iets langer koken?). Ik heb namelijk geen blikje linzen staan maar een pot gedroogde rode linzen ;-) alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ja hoor, dat kan! Nachtje (of paar uurtjes) laten weken en vervolgens even voorkoken. Dan kun je die ook prima gebruiken.

      Beantwoorden
    • Sabine

      Ze hoeven niet per se eindeloos te weken, je kunt ze ook direct koken maar dan ben je gewoon echt lang bezig. Het weken verkort alleen de kooktijd. En zoals Hafida zegt: de rode hoef je helemaal niet te laten weken :)

      Beantwoorden
  2. Cindy

    Hij staat op het vuur. Vandaag vast de soep aan het maken voor morgen. Zodat we ons lekker kunnen verwarmen na een dagje optocht kijken

    Beantwoorden
  3. Luna

    Sabine, deze soep was echt heerlijk! En ontzettend makkelijk te maken. Wel heb ik wat aanpassingen gedaan. Ik heb een halve ui gebruikt (want de andere helft had ik nodig voor een pasta saus, anders zat daar niets in) en ik had geen laurierblad. Ik daar voor korianderblad en zwarte peper gebruikt. Het was echt heel erg lekker :)

    Beantwoorden
  4. Mandy

    Gistermiddag alvast deze soep klaargemaakt omdat we vanavond haast hadden met eten. Soep was erg lekker. Watjes die wij zijn, heb ik de rode peper weggelaten. Dat kunnen wij niet zo goed aan, haha. In plaats daarvan een klein beetje gedroogde chilivlokken. Soep was snel klaar en smaakte heel erg goed, aanrader!

    Beantwoorden
  5. Fran

    Gisteren gegeten en ik vond het heerlijk. Ik heb alleen niet de soep gepureerd, ik houd er wel van als er nog wat stukjes in de soep zitten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.