Een kerstdiner sluit je natuurlijk feestelijk af. Dat kan op vele manier, van heel chique tot lekker ‘gewoon’. Maar als je al een heel diner gaat organiseren en uren in de keuken bezig moet zijn, zou het natuurlijk fijn zijn om een bijzonder toetje te serveren, zonder daar enorm veel moeite voor te hoeven doen. Deze mokka-ijstaart met schuimpjes ziet er indrukwekkend uit, toch is het zo gemaakt zonder al te veel moeite. Je maakt met één zo’n taart genoeg voor 12 mensen (of 6 mensen die wel een tweede stukje lusten). De mokkaschuimpjes zijn in deze tijd van het jaar wat gemakkelijker te krijgen dan normaal, maar bij Jumbo zijn ze in het vast assortiment te vinden.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram mokkaschuimpjes + 12 extra schuimpjes ter decoratie
  • 250 ml slagroom
  • 180 ml melk
  • 2 zakjes (1 verpakking) klop-klop
  • eventueel chocoladesaus ter decoratie

mokkaijstaart_1

Zo ga je te werk:

1. Verkruimel 150 gram schuimpjes en verdeel de andere 150 gram (heel) over de bodem van een springvorm.

2. Klop de slagroom op (zonder suiker). Klop in een andere kom de melk op met de zakjes klop-klop. Roer hier de verkruimelde schuimpjes door.

3. Spatel nu ook de slagroom door het mokkamengsel. Roer dit niet te ruw, je wil het wel luchtig houden.

4. Schenk de room over de schuimpjes, maar de bovenkant zo glad mogelijk. Ik had hier niet zo goed op gelet, waar ik achteraf niet zo blij mee was. Een gladde bovenkant ziet er mooier uit.

5. Decoreer de rand van de taart met mokkaschuimpjes. Als het goed is, kun je hier 12 schuimpjes plaatsen. Versier het midden met wat chocoladesaus.

6. Zet de springvorm in de vriezer en laat hem minstens 6 uur staan. Haal 10-15 minuten voor opdienen uit de vriezer, dan is hij het gemakkelijkst te snijden en smaakt hij het beste.

mokkaijstaart_2

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

20 reacties

  1. Moniek

    Ik heb ‘m vanavond gemaakt voor tweede kerstdag :) Ben benieuwd! Ik kwam er alleen achter dat klop-klop heel iets anders is dan klop fix, dus ik moest nog even terug naar de supermarkt haha

    Beantwoorden
  2. Judith

    Hoi, ziet er heerlijk uit.
    Ik wil de taart graag voor kerst maken. Hoe lang van te voren kan ik dit doen? Hoe lang kan de taart in de diepvries?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik zou hem lekker een dag van te voren al maken en de schuimpjes + de chocoladesaus er op het laatste moment op doen. De taart blijft echt wel een paar dagen goed in de vriezer.

      Beantwoorden
  3. Lisa

    Ik wil dit ook graag maken! Ziet er heerlijk uit!
    Welke maat springvorm heb je gebruikt? En doe je de schuimpjes erop voordat de taart in de vriezer gaat of met serveren?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik zou een springvorm van 20 – 23 centimeter gebruiken, dan wordt de taart lekker hoog. En de schuimpjes + de chocoladesaus doe je vlak voor het serveren op de taart.

      Beantwoorden
  4. Novalee

    Ik heb deze op Tweede Kerstdag geserveerd en hij is heerlijk! Ik heb hem in een tulbandvorm gemaakt. Vlak voor het serveren heb ik wat extra pure chocola gesmolten met een klein beetje sap van mandarijnen uit blik en dat er overheen gegoten. Een erg lekkere combinatie! De volgende ochtend bleek dat de deur van de diepvries van m’n koelvriescombi niet goed dicht had gezeten waardoor alles wat er in zat ontdooit was en direct de container in kon. Gelukkig had ik de laatste twee stukjes van deze taart in de grote diepvries gedaan waardoor we er ’s avonds nog een keer van konden genieten :-) Deze ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  5. Haitske

    De schuimpjes heb ik er nu al opgedaan..En ligt nu in de diepvries. Het wordt een ijstaart omdat er nog visite komt voor een verjaardag. En het is warm weer. Over? Dan terug in diepvries, handiger andere taarten kun je niet terug doen in diepvries.

    Beantwoorden
  6. Romi09

    Heerlijk, ik maak hem al ruim 35 jaar!
    Ik gebruik geen melk, maar 500 ml slagroom, bijna 2 zakken mokka-schuim.
    Slagroom lobbig kloppen, schuim erover verkruimelen met je handen, grove stukjes .
    Een paar schuimpjes apart houden.
    In tulbandvorm doen en afdekken met aluminiumfolie, 6 uur in de vriezer.
    Voor gebruik 10 min uit de vriezer halen en omkiepen op een mooi bord.
    Opmaken met kerstchocolaatjes of pareltjes.

    Is er een speciale reden waarvoor jij de melk kiest?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.