Hartige minicroissantjes

De dingen die ik fijn vind aan uitgebreide ontbijtjes zijn vaak de enorme hoeveelheid aan variatie. Tijdens het Kerstontbijt maar ook tijdens het Paasontbijt zet ik het liefst tientallen verschillende dingen op tafel zodat iedereen kan pakken wat hij/zij lekker vindt. Eén van de dingen waarmee je eindeloos kunt variëren zijn croissantjes. Normaliter worden grote croissants gegeten die vaak gepaard gaan met boter, smeerkaas of jam, maar deze keer maakte ik hartige minicroissants. In het artikel van vandaag geef ik je een aantal fijne inspiratietips mee waardoor je voor iedereen lekkere croissantjes kunt maken. Naast het feit dat het ontzettend lekker is en je hele keuken geurt naar verse croissantjes, staat het ook nog eens heel leuk op de Paastafel.

Voor mijn croissantjes maakte ik gebruik van een blikje Mini Croissants van Albert Heijn, je zult ze ook vast van Danerolles of andere merken kunnen krijgen. In één verpakking zit genoeg deeg voor 24 mini croissants. De croissantjes hebben na het vullen ongeveer 15 minuten in de oven nodig om goudbruin te kleuren.

Zoals ik al zei worden croissantjes dikwijls geassocieerd met zoet beleg. Voor deze keer maakte ik hartige minicroissants in verschillende varianten. Hieronder een lijstje met lekkere smaakcombinaties:

  • Kruidenroomkaas, gerookte zalm en dille
  • Kaas en ui
  • Geitenkaas en ontbijtspek
  • Mozzarella, basilicum en cherrytomaatjes
  • Geitenkaas en groene asperge
  • Ontbijtspek en kaas
  • Ham, kaas en ananas
  • Knakworstje en gecarameliseerde ui
  • Pesto, kaas en pijnboompitjes
  • Pesto, rauwe ham en Parmezaan
  • Feta en spinazie
  • Kipfilet, tomaten-tapenade en zonnebloempitjes

Natuurlijk zijn er nog tal van andere combinaties te verzinnen en zou je de bovenstaande smaakcombinaties ook prima gebruiken in grote croissants. Op OMF werd bovendien al vaker aandacht besteed aan croissants. Zie bijvoorbeeld dit artikel waarin Annebeth vertelt hoe je Pizzacroissants kunt maken en dit artikel voor het maken van Caprese croissants.

Serveer de minicroissants in een leuk mandje en het staat supergezellig op de Paastafel.

hartige minicroissants

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Wat een leuk idee! Ik eet mijn croissants inderdaad meestal met jam of boter.

  2. Written by Nick says:

    Ik maak altijd hartige croissantjes, veel lekkerder dan zoete!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close