Van de pizzadilla’s die ik gisteren maakte had ik nog een tweetal tortillawraps over. Nu vergaat dat product vrij snel en ik ben niet zo iemand die graag twee keer in de week hetzelfde eet. Vandaar dat ik de volgende ochtend de wraps maar eens voor het ontbijt gebruikte. Hartstikke lekker, een goede start van de dag en eens iets anders dan een cracker of een sneetje brood. Ik maakte ontbijtwraps gevuld met ei, kaas en ham! Ik had zelf nog twee grote wraps liggen maar deze kreeg ik niet op. Anderhalve ontwijtwrap was meer dan genoeg voor mij.

ontbijtwraps

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 2 tortillawraps
  • 2 eieren
  • 2 plakjes Schwarzwalder Schinken
  • Een handvol geraspte kaas
  • Peper
  • Olijfolie

1. Leg de tortilla’s zo’n tien seconden in de magnetron zodat ze warm en zacht worden. Roer ondertussen de eieren los met een vork of garde.

2. Verhit wat olijfolie in een pan een bak hierin de helft van de eieren. Leg zodra je het ei in de pan giet een plakje Schwarzwalder Schinken (of andere ham) in het midden van het ei en bestrooi het ei met peper en de geraspte kaas. De ham is al zout genoeg van zichzelf, dus het is niet nodig om extra zout toe te voegen.

3. Bak het ei gaar aan één kant en draai hem nog even twee seconden op de andere kant om de kaas goed te laten smelten (niet langer, dan bakt de kaas aan de pan vast).

4. Leg de omelet in het midden van de tortilla en rol de tortilla met het ei op. Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere wrap.

Uiteraard kun je ook aan deze ontbijtwrap weer van alles toevoegen en kun je er ook je lunch van maken. Voor de lunch raad ik je aan iets uitgebreider te doen door er meer groenten aan toe te voegen. Bak bijvoorbeeld een uitje, champignons en wat courgette met je omelet mee. Ook kun je ervoor kiezen om er sla, tomaat en komkommer tussen te rollen.

Mocht je de tortilla’s graag iets ‘natter’ willen hebben dan kun je de wraps besmeren met een laagje smeerkaas.

ontbijtwraps

ontbijtwraps

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Chantal

    Ohhh wat klinkt dat heerlijk! En inderdaad een goed idee, heb ook altijd wraps over die ik bewaar en vervolgens 2 dagen later alsnog weggooi…. Volgende x weet ik wat ik ermee ga doen!
    Dank voor je inspiratie!!
    Lieve groet,
    Chantal

    Beantwoorden
  2. Nanda

    Erg lekker en simpel idee, toevallig had ik zelf een paar wraps over en heb het dus meteen gemaakt.
    Denk alleen dat dit niet onder het kopje vegetarisch hoort.

    Beantwoorden
  3. Miranda

    Vanmorgen gemaakt met overgebleven wraps van gisteren! Lekker en een goed idee voor het opmaken van wraps!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.