Regelmatig staat er bij ons ‘Soep met brood’ op het menu. Dan maak ik zelf een lekker soepje en lekkere broodjes of één van de twee. Deze week maakte ik deze lekkere pizzacroissants voor bij de soep. Want zeg nou zelf, het combineren van pizza en croissants is toch een geweldig idee? Dit recept is een soort basis, je kunt ze gewoon zo eten, of je voegt er zelf allerlei lekkers aan toe!

Wat heb je nodig? (6 croissants)

  •  1 blikje croissantdeeg
  • 1 blikje tomatenpuree
  • pizzakruiden
  • 4 plakjes salami
  • geraspte kaas

croissant2

Zo ga je te werk:

1. Rol het croissantdeeg uit zoals aangegeven op het bakje. Verwarm ook je oven vast voor.
2. Meng de tomatenpuree met anderhalve eetlepel pizza kruiden (of Italiaanse kruiden).
3. Besmeer de hele deegdriehoeken met het tomatenpureemengsel.
4. Snijd de plakjes salami in kleine stukjes en beleg de onderkant van de driehoeken hiermee. Bestrooi met kaas en rol de croissants op, van de brede onderkant naar de punt.
5. Bak de croissants zoals aangegeven op het blikje.

Zoals ik al zei, kun je dit recept aanvullen met wat jij lekker vindt op een pizza. Gek op champignons of kan een pizza volgens jou niet zonder ham en ananas? Snijd het in kleine stukjes en beleg de croissant ermee! Denk er wel aan dat je het geheel nog wel moet kunnen oprollen.
De croissants zijn warm het lekkerst, maar laat ze wel even afkoelen voor je ze eet!

croissant1

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Hester

    Het lijkt me best lekker, maar ik vind dat croissantdeeg toch van zichzelf al iets zoetigs heeft… Proefde je dat in dit recept niet terug? Je hebt natuurlijk ook gewoon kaascroissants, maar ik blijf de combi raar vinden!

    Beantwoorden
    • Steffi

      Ik doe ook best vaak kip, knakworst, ham/kaas in mijn croissantjes en die smaken ook niet zoet hoor!

      Wil dit trouwens heel graag maken ik zit echt te kwijlen hier!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.