Collega foodblogger Margriet plaatste vorige week een recept voor een Bountycake, je weet wel die chocolade candybars met een vulling van kokos. Nu ben ik fan van Bounty (vooral het ijs!) en dus wilde ik dit recept wel eens graag proberen. Een Bounty in cakevorm, hoe lekker wil je het hebben? Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik na het bakken (en proeven!) niet direct aan een Bounty moest denken. Waarschijnlijk had ik daarvoor iets meer kokos in het beslag moeten verwerken, maar desalniettemin is de cake heerlijk en viel hij ook bij mijn collega’s erg in de smaak! Kijk mee naar het recept voor een Chocolade Kokos Cake (Bountycake als je meer kokos toevoegt).

Wat heb je nodig?

  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren

Geraspte kokos kun je in de supermarkt bij de bakspullen vinden, de kokosmelk bij de Aziatische (Conimex) producten.

1. Voordat je begint met bakken is het belangrijk dat je de gerapste kokos weer zacht laat worden. Dit doe je door de kokos in een bakje te doen en hier de kokosmelk overheen te schenken. Roer het even door zodat je zeker weet dat alle stukjes kokos onder de melk liggen en laat de kokos dan minimaal twee uur staan. De stukjes kokos nemen de melk op waardoor je straks een romig ‘papje’ krijgt. Sla deze stap niet over!

2. Verwarm de oven vast voor op 180°C en vet een cakeblik van ongeveer 25 cm in met wat zonnebloemolie. Tipje: leg er ook nog een stukje bakpapier in zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt tillen.

3. Roer de bakmeel, cacaopoeder en poedersuiker met een houten lepel door elkaar zodat de drie ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

4. Voeg de eieren, boter en kokosmengsel aan de droge ingrediënten toe en meng dit met een lepel of met de elektrische handmixer door elkaar. Het zal een vrij chunky beslag worden, maar dit geeft niets. De cake hoeft niet zo glad te zijn.

5. Stort het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven zo’n 45 minuten. Hou het wel in de gaten, het is lekker als de cake van binnen nog zacht is terwijl de bovenkant wel wat krokant is. Denk aan de structuur van brownies maar dan iets minder nat.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Elise

    Mag ik vragen waarom je poedersuiker gebruikbaar? Ik ga het zo proberen met gewone suiker, heb alles in huis behalve de poedersuiker en heb geen zin om weer naar de winkel te rennen ;)

    Beantwoorden
  2. Karolina

    Ik maak voor mijn zoontje van 13 mnd gezonde baksels, in elk geval suikervrij. Kan ik de poedersuiker weglaten of ergens door vervangen ( rijpe banaan of honing? En hoeveel dan?)?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Je zou eventueel twee rijpe bananen kunnen gebruiken. Daar wordt de cake wel veel minder zoet van maar direct wel wat meer geschikt voor een kleintje :)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.