In de Verenigde Staten zijn deze koekjes een heus begrip. Hier in Nederland niet, maar daarom natuurlijk niet minder lekker. Hier vind je het recept voor heerlijke, crunchy kaneelkoekjes, met ingrediënten die je bijna allemaal wel in huis zult hebben. Let op: Er staat ook een tip voor je in als je niet zo gek bent op kaneel! Erg simpel en altijd een succes!

Ingrediënten voor ± 20 koekjes:
Voor het beslag:
170 gram bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
Snufje zout
100 gram zachte boter
150 gram kristalsuiker
1 ei
½ eetlepel vanille-extract

Voor de crunch:
50 gram kristalsuiker
1 eetlepel kaneel.

Verwarm je oven eerst voor op 175 graden. Zet ook je bakplaat vast klaar, die je bekleedt met bakpapier.
Meng in een beslagkom de bloem, het bakpoeder en het zout. In een andere beslagkom met je de boter met de suiker. Maak hier een romig geheel van. Mix hier het ei en het vanille-extract door tot alles goed gemengd is. Roer nu het bloemmengsel door het botermengsel tot alles gemengd is. Roer niet te lang, daar wordt je beslag taai van en dat willen we niet!

In een apart bakje roer je de 50 gram suiker en de kaneel door elkaar. Dit is de coating van de koekjes. Ben je nou niet zo weg van kaneel, laat die dan gewoon weg. Je zet dan dus wel een schaaltje met 50 gram suiker apart.

Van het beslag maak je kleine balletjes.

Laat deze balletjes in het suiker-kaneelmengsel vallen en rol ze hierdoor. Zorg dat ze rondom goed omhuld zijn met een laagje suiker en kaneel.
Leg de bedekte balletjes op de bakplaat en druk ze iets in. Leg de koekjes wel een centimeter of twee van elkaar af, de koekjes zetten namelijk nog uit!

Na zo’n 15 tot 18 minuten is dit het resultaat. Heerlijk geurende (en smakende!) knapperige koekjes.
En nee, ik heb werkelijk géén idee waar dat ene koekje is…

Bak ze!

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Jacqueline

    Ha meiden!

    Ik heb gisteren jullie blog via de nieuwe Foodies ontdekt en ben m nu gezellig aan het doorlezen. Ondertussen drijven de heerlijke luchten van deze koekjes door het huis en moet ik dus af en toe mn Ipad vrijmaken van al mn gekwijl. Ben benieuwdhoe ze zo smaken! Bedankt voor jullie leuke blog en lekkere recepten!

    Groetjes,
    Jacq

    Beantwoorden
  2. Richelle

    Hoi,

    ik ben ze nu aan het maken en het ruikt goed hoop dat ze ook lekker smaken. + het is een makelijk recept.

    Groetjes Richelle

    Beantwoorden
  3. aafke

    Wat een lekkere koekjes lijken me dat en makkelijk te maken ook nog. Bedankt voor het recept. Maar begrijp niet waarom op de ingrediënten foto dat ongezonde pakje margarine staat, gelukkig staat in het recept gewoon boter.

    Beantwoorden
  4. Jordy

    Perfect recept..

    Ik doe dan wel het een klein beetje anders. Ik hou ze kleine balletjes dat s eens leuker dan de standaard koekje.. En ik doe ook wat kaneel in de deeg zelf.

    Ik noem ze Kaneel Bommetjes ;P

    Hmmmmm Merci voor het idee

    Beantwoorden
  5. Mieke

    Hoi, ik heb ze gisteren gemaakt. I.p.v. gewone boter heb ik roomboter genomen, plus de kaneel er niet op maar in het beslag gedaan en gedeelte van de bloem vervangen door volkorenmeel en als laatste tweederde suiker en eenderde honing. Ook heb ik er nog gebakken walnoten in de deeg gedaan.Maar ze zijn ontzettend lekker en knapperig! Een echte aanbeveling. Gr. Mieke.

    Beantwoorden
  6. SerachShiro

    Hmmm ze zijn zalig alleen vond ik ze iets te zoet dus volgende x doe ik er minder suiker in + heb zoals een paar anderen de kaneel er meteen bij gedaan ! Bedankt voor dit heerlijke koekjes recept en zo heerlijk simpel om te bereiden !! :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.