Drie weken geleden deelde ik de overheerlijke nacho’s van Cabo Cantina met je, ongetwijfeld het lekkerste gerecht van mijn meest favoriete sportsbar/restaurantje in Los Angeles. Maar naast de nacho’s hadden ze nog iets anders goddelijks en dat is patat met quesodip. Oh my gawd wat was dat verschrikkelijk lekker. Die quesodip is weer zoiets wat we hier in Nederland niet kennen en dat is zó jammer want het is heerlijk bij dikke frieten, maar ook om gewoon als dip te gebruiken bij tortillachips. De hoogste tijd om er zelf mee aan de slag te gaan dus en waarvoor kan dat nu beter dan voor Fastfood Friday. Oja, ik serveerde de quesodip overigens met Vlaamse frieten en een flinke lading patatkruiden, aanrader!

quesodip

Wat heb je nodig? (1 flinke schaal)

  • 250 milliliter halfvolle melk
  • 1 ½ eetlepel maïzena
  • 50 gram rundergehakt
  • 150 gram cheddar
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • peterselie
  • peper en zout

1. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de tacokruiden toe en bak nog even door tot het gehakt goed gekruid is. Zet apart.

2. Verwarm de melk met de maïzena in een steelpannetje en blijf goed doorroeren tot de melk iets dikker wordt. Rasp ondertussen vast de cheddar grof en snijd de tomaat in kleine blokjes.

3. Voeg de cheddar aan de melk toe en roer goed door tot de kaas is gesmolten.

4. Voeg de rest van de ingrediënten aan de saus toe, inclusief het gehakt. Roer goed door en breng de saus op smaak met peper en zout. Strooi voor het serveren wat peterselie over de quesodip.

Het is een beetje kijken hoe jij de quesodip het lekkerst vindt. Cheddar heeft een vrij sterke smaak dus ik kan me voorstellen dat je liever gewone Hollandse kaas gebruikt, want dat zou in principe ook nog prima kunnen. Blijf de dip ook goed proeven om te kunnen beoordelen of je wellicht nog wat extra kaas toe moet voegen. Bij zulke dips en/of sauzen is het toch vaak tussentijds bekijken of het nog iets extra’s nodig heeft.

De quesodip kun je helaas niet zo goed bewaren omdat het ontzettend snel dik wordt. Serveer de dip dus ook direct.

quesodip

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Marije

    Klinkt echt heerlijk! Zou je dit ook met nepgehakt kunnen maken, denk je? Mijn man is vegetariër, maar iets in me zegt dat hij deze dip wel kan waarderen ;-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.