Nu de frambozen nog in het seizoen zijn moeten we daar nog maar even gebruik van maken, voor je het weet zijn deze zachte zoete zaligheden alweer uit de schappen verdwenen en betaal je je scheel voor een bakje -niet zo lekkere- frambozen. Rosanne maakte deze zomer een heerlijke Frambozen Cheesecake en wilde het recept graag met jullie delen. Lekker als je wel zin hebt in taart, maar het qua smaak toch passend bij de zomer wilt houden. Het maken van deze cheesecake vergt wel wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Wat heb je nodig? (1 cheesecake van ± 15-18 cm)

  • 10 bastognekoekjes
  • ½ banaan
  • 2 flinke eetlepels roomboter
  • 120 gram roomkaas
  • 90 gram magere kwark
  • 1 eiwit van een groot ei (anders 1½)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ doosje ontdooide diepvriesframbozen (of een heel doosje verse frambozen)
  • 2 eetlepels frambozenjam

1. Verkruimel de bastognekoekjes zo fijn mogelijk. Dit kun je doen door de koekjes in een theedoek te leggen, deze op te rollen en hier vervolgens met een deegroller of hamer op te slaan. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.

2. Snijd de halve banaan in plakjes en prak deze met behulp van een vork zo fijn mogelijk. Voeg hier de verkruimelde koekjes aan toe. Smelt ondertussen de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit vervolgens toe aan het banaan/koek mengsel. Roer goed door tot je er een grote bal van kunt maken.

3. Bekleed een kleine springvorm (15-18 cm) met bakpapier en maak hierin een bodem van het koekmengsel. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem in vijftien minuten gaar.

4. Terwijl de springvorm in de oven staat kunnen we aan de slag met het kaasmengsel. Doe de roomkaas samen met de suiker in een beslagkom en klop dit met behulp van een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg hierna in één keer de kwark, het eiwit, de citroensap en de bloem toe en mix tot alle ingrediënten net met elkaar vermengd zijn.

5. Haal na vijftien minuten de taartbodem uit de oven en verdeel de frambozen over de bodem. Stort hierover de cheesecake mix.

6. Laat met behulp van een theelepeltje wat druppels frambozenjam op de taart vallen en verdeel dit met een mes of satéstokje over de taart om een marmereffect te creëren.

7. Zet de frambozen cheesecake 35 minuten in de oven op 180°C. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen en zet hem daarna in de koelkast alvorens je hem opdient.

frambozen cheesecake

Wil je jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Surf dan naar deze pagina, vul het contactformulier in en wie weet publiceren we binnenkort ook jouw recept!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

20 reacties

  1. Rosie

    Wat leuk al die reacties op mijn taartje :D! Het is misschien nog goed om er bij te vermelden dat het echt om een klein taartje gaat van ongeveer 15-18 cm doorsnee! Niet dat mensen met een grote springvorm bezig gaan ;-)!

    Beantwoorden
  2. Anne

    Ziet er echt zalig uit. Maar bij ieder cheesecake recept zit ik met de volgende vraag: welke roomkaas?
    Ik zie bij de AH altijd zuivelspread (euroshopper) of roomkaas met kruiden (euroshopper en eigen merk). Wat voor roomkaas moet er precies in en van welk merk?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dat hangt een beetje af van het recept. Voor zoete recepten gebruik ik altijd Monchou. Voor hartig vaak een ander soort roomkaas, vaak degene die je ook op brood kunt gebruiken.

      Beantwoorden
  3. Daphne

    Als je de hoeveelheid verdubbeld, is het dan genoeg voor een grote springvorm denk je?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.