Als je regelmatig met de trein reist, zul je de kaasbroodjes die bij de kiosk worden verkocht wel kennen. Lekker, maar toch ook wel een vette hap. Maak je deze broodjes zelf, dan is dat al een stuk minder.
Dit is echt een lekkere hap voor de zaterdaglunch of als snack om de hartige trek te stillen. De meeste ingrediënten zul je wel in huis hebben, dus lees gauw verder hoe je deze lekkere kaasbroodjes zelf maakt!

Wat heb je nodig voor twee broodjes?
– 2 plakjes bladerdeeg
– 2 stukken kaas van ongeveer 1 cm hoog, 1 cm breed en ongeveer 10 centimeter lang (zorg in ieder geval dat er een centimeter aan alle kanten over is).
– Mosterd (optioneel, ook weg te laten)
– Een beetje geraspte kaas.

Hoe maak je deze lekkere broodjes?
– Verwarm je oven op 190°C voor en leg de twee plakjes bladerdeeg uit de vriezer zodat ze wat kunnen ontdooien (dit gaat heel snel).
– Snijd de kaas op de goede grootte (Je kunt ook een plak kaas een aantal keer dubbelvouwen totdat je de juiste grootte hebt).
– Besmeer de plakjes bladerdeeg met wat mosterd en leg de kaas in het middel van een van de helften van het plakje bladerdeeg.
– De andere helft snijd je een beetje in. Voor een stukje visuele ondersteuning zie onderstaande illustratie (prachtig, toch?!).

– Dan vouw je het bladerdeeg dicht en knijp je de randjes goed dicht, zodat het bladerdeeg niet open gaat in de oven. Smeer eventueel nog wat mosterd over de bovenkant en strooi er wat geraspte kaas over.
– In de oven bakken, zo’n 20-25 minuten, houd het even in de gaten. Als ze mooi goudbruin en een beetje opgeblazen zijn, zijn ze klaar!
Smakelijk!

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Sabje

    Hee, dit ga ik zeeeer zeker proberen! Ik houd van hartige snacks :)

    ik heb trouwens nog 2 vragen:
    1. weten jullie iets over sushi maken? Ik hou van sushi en wil graag meer weten (verschillende vullingen, hoe je de rijst aan de buitenkant krijgt etc)
    2. Zet het recept van jamie olivers epic hot chocolate op jullie site :)

    Beantwoorden
    • Ranna

      Bij sushi rollen ze alles op in zeewier, stoppen de ingrediënten ertussen, zoals zalm en rijst, en laten hem koken. Als hij klaar is met koken zet je hem op een snijplank en snijd je hem in stukjes. Als de rijst goed is gekookt, dan plakt hij een beetje vast aan het zeewier waardoor je dat resultaat krijgt.

      Beantwoorden
  2. Charlotte

    Oeh volgens mij is dit ook erg lekker met een beetje chilipoeder in plaats van mosterd!

    En het is lunchtijd, er is bladerdeeg… Ff checken of er genoeg kaas is!

    Beantwoorden
  3. evelien

    Heb deze een paar maanden geleden gemaakt en ze waren echt heerlijk. Echt de lekkerste kaasbroodjes ooit geproefd! Ga ze zo weer maken :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.