Wil jij ook indruk maken met een mooi zelfgemaakt gebakje bij de koffie? Met dit recept kun je gemakkelijk een lekker taartje aan je visite voorschotelen. Zeker als je houdt van mokka met een tikje chocolade, moet je dit eens proberen! Nog een handigheidje: dit recept maak je zonder oven!

Dit heb je nodig:
– 2 pakken droge koekjes (je hebt niet alles nodig)
– 250 gram zachte boter
– 150 gram poedersuiker
– Oploskoffie
– Hagelslag

Laten we snel kijken hoe je koekjeskoek maakt.

Stap 1:
Smelt de boter en meng deze met de poedersuiker. Zet dit in de koelkast.

Stap 2:
Zet één kop koffie met de oploskoffie zoals op de verpakking geadviseerd wordt.  Maak de koffie in een kop of bakje waarin je makkelijk koekjes kunt dopen.
Meng daarnaast in een kopje 1 eetlepel oploskoffie met 2 eetlepels kokend water.

Stap 3:
Haal het botermengsel uit de koelkast. Meng de sterke koffie (de laatst genoemde bij stap 2) met de crème. Zorg dat het helemaal opgenomen wordt, zodat je een mooie egale mokkakleur krijgt.

Stap 4:
Je begint met de bodem. Leg hiervoor een laag droge koekjes naast elkaar. Ik heb er vijf naast elkaar gelegd, je kunt de koekjeskoek natuurlijk ook groter of kleiner maken. Bestrijk de koekjes met een royale laag mokkacrème.

Stap 5:
Voor de volgende lagen doop je de koekjes steeds in de koffie. Doop ze niet te lang, dan vallen ze uit elkaar. Doop ze niet te kort, geef ze de kans om wat koffie op te zuigen. Leg deze koekjes vervolgens op de met mokkacrème besmeerde bodem. Vervolgens besmeer je deze koekjes ook weer met de mokkacrème. Herhaal deze stap tot je tevreden bent met de hoogte van je koekjeskoek of tot je mokkacrème overhebt voor ongeveer 1 ½ laag. Ik heb inclusief de bodem, 8 lagen koekjes gebruikt.

Stap 6:
Je maakt de koekjeskoek af door deze helemaal te besmeren met de mokkacrème. Hier mag je royaal mee zijn. En dan the fun part: Om het helemaal af te maken versier je de koekjeskoek met hagelslag. Dit kan lastig zijn, omdat je de zijkanten ook moet bekleden. Je kunt bijvoorbeeld de schaal met de koekjeskoek schuin houden en zo de hagelslag erop strooien.
Zet de koekjeskoek in de koelkast een paar uur voor je hem in plakjes serveert.

Geniet ervan!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Elodie

    Hier in België noemen we dat Petit Beurre taart :) Ook lekker als je i.p.v. koffie cacao poeder aan het botermengsel toevoegt! Mmmmm, krijg er al zin in!

    Beantwoorden
  2. GerJanne

    Hoi allebei,

    jaaaa, dat is een heel lekker, voor ons bijna nostalgisch recept! En iedereen lust het, volgens mij. Even een compliment aan de fotograaf. Wat een prachtige foto’s!!!
    Groetjes,

    GerJanne

    Beantwoorden
  3. mascha

    ik heb het gemaakt en het was heeeeeeeeeeeerlijk. ook heb ik de cakepops en de citroensticks gemaakt en het was allemaal heerlijk. ga zo door met deze recepten ik geniet er van.

    Beantwoorden
  4. evelien

    gisteren had ik de cake in a mug gemaakt en vandaag deze, ik hoop dat ie lekker is. Morgen weer een ander recept denk ik, echt verslavend!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.