24 kitchen is één van mijn favoriete tv zenders aller tijden. Als ik een dagje vrij ben lig ik rustig de hele dag op de bank naar deze zender te kijken, notitieboekje in de aanslag om de lekkerste recepten te noteren. In het programma Taste of Life Travel bezoekt Rudolph van Veen verschillende wereldsteden waar hij typische gerechten proeft. Tijdens zijn reis naar Las Vegas (die ik in september 2012 ook ga maken!!!) bakte hij een appeltaart met een wel heel eigenaardig tintje. De taart zag er zó lekker uit dat ik besloot hem ook te gaan maken. Aankomende week maak ik hem in grote versie voor mijn laatste dag op stage, vandaag bakte ik een kleine variant om te proeven. Aanschouw de Las Vegas Appeltaart van Rudolp van Veen met een vleugje Sabine.

Wat heb je nodig? (grote taart voor 8 personen)
Deeg

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram kristalsuiker
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei

Vulling

  • 8 middelgrote appels
  • 2 Mars repen
  • 4 Twix repen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 losgeklopt ei

1. We beginnen met het maken van het deeg aangezien dit vijftien minuten moet rusten in de koelkast. Het enige wat gedaan moet worden is alle ingrediënten voor het deeg met elkaar mengen en dit goed kneden totdat het een mooie, egale bol wordt. Wanneer je merkt dat het deeg te vochtig is kun je een klein beetje bloem toevoegen, maar niet teveel. Vouw het deeg in plastic folie en laat het een kwartier rusten in de koelkast.

2. Schil voor de vulling de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een grote kom en meng ze met de kaneel en de basterdsuiker. Je kunt eventueel nog rozijnen of noten toevoegen op dit moment, als je daar fan van bent. Snijd vervolgens ook de candy bars in kleine stukjes en voeg ze aan de appels toe. Goed doormengen zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Verwarm de oven voor op 180°C en haal het deeg uit de koelkast. Rol het met behulp van een deegroller uit (gebruik bloem om het niet te laten plakken!) en snijd stukken uit het deeg die groot genoeg zijn om de bodem en de zijkanten van de taartvorm te bedekken. Vet de springvorm wel eerst even in met wat olie of boter, zodat de taart straks niet blijft plakken.

4. Omdat de appels het deeg heel vochtig gaan maken strooien we wat paneermeel over de bodem en de zijkanten. Dit ga je niet proeven straks, maar zorgt wel voor een lekkere knapperige korst. Bovendien zorgt het er ook voor dat de taart straks netjes aan te snijden is en niet in elkaar stort!

5. Vul de springvorm met de vulling en snijd strookjes van het deeg dat je nog overhebt. Leg dit netjes over de vulling heen en smeer het in met een losgeklopt ei. Als je nog veel deeg over hebt kun je ook de hele taart afdekken. Dit ziet er misschien wat netter uit. Zorg er wel voor dat je dan in het midden van de taart een rondje uit het deeg haalt, zodat het vocht uit de appels kan ontsnappen.

6. Zet de taart 60 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken zo’n 30 minuten afkoelen voordat je het eet. Dit zorgt ervoor dat de gesmolten chocolade en caramel weer op gaan stijven. Eet het met wat vers geklopte slagroom, maar probeer er vooral niet teveel van te eten ;-)

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

    • Sabine

      Ja, absoluut! Vooral als de taart volledig afgekoeld is, is hij erg lekker. Je proeft dan echt de appel, chocolade en karamel afzonderlijk van elkaar.

      Beantwoorden
  1. danique

    mag ik vragen hoe groot de springvorm is die je voor deze taart heb gebruikt want heb hier 1 van 20cm en nog paar grotere liggen dus weet niet welke ik moet gebruiken.

    danique

    Beantwoorden
    • Sabine

      Voor het recept hierboven kun je het beste een springvorm gebruiken van ongeveer 24 à 26 centimeter. Je taart wordt dan ongeveer 7 centimeter hoog.

      Beantwoorden
  2. Sandy

    Hee Sabine!

    Ik keek op 24 Kitchen site, maar daar stond ie met marsen en snickers, welke combi is beter?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Persoonlijk vind ik met Twix het lekkerst. Die reep behoudt zijn crunch namelijk waardoor je af en toe ook écht Twix proeft in plaats van gesmolten candybar met hier en daar een vleugje karamel.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.