Mexicaanse Nacho’s

Dit recept is al eens eerder op MyCherise verschenen maar sindsdien heb ik een aantal variaties op het gerecht bedacht. De laatste keer dat wij de nacho’s aten waren ze nog net even iets lekkerder dan de eerste keer. Bovendien heb ik er nu eigen foto’s bij, dus vandaar dat ik het aangepaste recept nogmaals plaats, maar nu op Ohmyfoodness.

No ratings yet

Mexicaanse Nacho's

Het recept van Mexicaanse Nacho's is al eerder verschenen. Het bestaande recept heb ik aangepast en smaakt nu nog lekkerder.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren direct eten

Benodigdheden

  • Taartvorm met losse bodem van 24cm

Ingrediënten

  • 1 zak nacho cheese Dorritos
  • 2 kipfilets
  • 1 vleestomaat
  • 250 g ijsbergsla
  • 2 el kipkruiden
  • 4 lente uitjes
  • geraspte kaas
  • guacamole
  • zure room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de bodem van een taartvorm met zilverfolie.
  • Snijd de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen. Meng deze met de sla en leg de sla in het midden van de taartbodem op een hoopje.
  • Leg hier vervolgens een laagje chips overheen.
  • Doe de kip met een beetje zout in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Wanneer het water kookt draai het vuur laag en laat je het 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Draai na tien minuten het vuur uit en laat de kip nogmaals tien minuten in het water rusten.
  • Haal de kip uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar tot snippertjes en kruid je het met flink wat kipkruiden. Het mag best pittig zijn!
  • Leg een laagje kip op de chips, dan een laagje chips en vervolgens herhaal je dit tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje chips.
  • Strooi flink wat geraspte kaas over de chips heen. Een aanrader hiervoor is geraspte Mozarella (pizza kaas) deze smelt namelijk onwijs goed, waardoor je een heerlijk kaas laagje krijgt.
  • Doe de taartvorm ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas lekker gesmolten is. Omdat je het gerecht voor korte tijd in de oven hebt staan, dringt de warmte niet door tot het binnenste van het gerecht. Zo blijft de sla lekker knapperig en wordt het niet warm.
  • Haal de schaal uit de oven en doe een dikke klodder guacamole en zure room op de bovenkant van de chips.
  • Als je je gerecht wat pittiger wilt, snijd er dan een pepertje doorheen en leg er voor de finishing touch een hele peper bovenop.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: koken, mexicaans, nacho's, oven, recepten

DSCF3405

DSCF3409

Join the Conversation

  1. Klinkt heel erg lekker!!:D
    Maak je zelf guacamole of koop je het?

    1. Sabine says:

      Nee, in dit geval heb ik het gekocht. Wil het ook nog graag een keertje zelf maken, maar we eten het verder niet zo vaak! :)

      1. Waar koop je het dan? Of kijk ik er altijd overheen, want ik kan het niet vinden!:P

      2. Sabine says:

        Die kun je gewoon bij de supermarkt kopen ;) Vaak staat het bij de chips omdat het daarvoor wel eens als dipsaus wordt gebruikt, maar je kunt het ook bij de taco’s/tortilla’s enzo vinden.

  2. Lydia says:

    Het ziet er echt heerlijk uit, maar ik blijf het toch een apart idee vinden, chips in de oven te zetten. :)

    1. Sabine says:

      Haha, ik vond de sla in de oven vreemder eerlijk gezegd! Maar de chips worden er lekker knapperig van. Smaakt echt heerlijk met de kip en de kaas.

  3. Suzanne says:

    Ik zou de guacamole achterwege laten en lekker met salsa doen!

    1. Annebeth says:

      Dat is een goed idee ja!! Jamm!

  4. Sandra says:

    Wat voor kaas heb je gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close