Met miniburgertjes maak je me het gelukkigst wanneer het op snacken aankomt. Sowieso vind ik het heerlijk om avondeten om te toveren tot snackproof voer en deze Kipsliders met cheddar zijn daar het perfecte voorbeeld van. En zeg nou zelf, het presenteert toch ook hartstikke leuk zo? Iedereen is altijd verbaasd en verrast wanneer ik mini-burgers op tafel zet en ze zijn ook altijd als eerste op. Eigenlijk kun je iedere burger in kleinformaat maken, zo lijkt het me ook nog onwijs leuk om de Big Mac in slider-vorm te maken. Maar voor nu hield ik het even simpel en maakte ik dus kipsliders met cheddar. Deze zijn lekker snel klaar en vallen gegarandeerd in de smaak.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 300 gram kipgehakt
  • 8 kleine broodjes
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • paneermeel
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel Worcestershire sauce
  • peper en zout
  • barbecuesaus
  • gefrituurde uitjes
  • 8 plakken cheddar (ik nam lekker fout de plastic-kaas)

1. Doe het kipgehakt in een kom en voeg hier het ei, een fijngesnipperd rood uitje, de knoflookpoeder, Worcestershire sauce, peper, zout en voldoende paneermeel aan toe zodat het gehakt niet meer plakkerig is.

2. Vorm 8 gehaktballetjes van het gehakt en vorm deze tot burgers die iets groter zijn dan de broodjes die je hebt gekozen.

3. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak hierin de burgertjes om en om goudbruin en in 6-8 minuten gaar. Bak ondertussen de broodjes in de oven.

4. Leg vlak voor het einde van de baktijd van de burgers een plakje Cheddar op iedere burger en laat dit smelten.

5. Snijd de broodjes doormidden en leg een kipburger op de onderste helft. Verdeel een theelepel barbecuesaus over iedere burger en bestrooi ze met gefrituurde uitjes.

6. Leg het kapje op de burger, prik een tapasprikker door het broodje om ervoor te zorgen dat ze bij elkaar blijven en serveer de kipsliders direct.

Kipsliders met cheddar

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.