Een paar weken geleden kreeg ik een cameraploeg over de vloer, of ze een werkdag van mij konden filmen. Hmm, jawel… Maar hoe ziet mijn werkdag eruit, want om heel eerlijk te zijn is geen enkele dag hetzelfde. De keuken in dan maar, foto’s schieten, foto’s bewerken en een artikel typen. Het lastigste voor mij was eigenlijk het verzinnen van een recept want wat ziet er mooi uit op camera, heb ik nog niet eerder gemaakt én is bruikbaar voor OMF. Na een paar dagen brainstormen kwam uiteindelijk het goddelijke recept naar voren dat ik vandaag met je deel: Rocky Road taart. Marshmallows, koek en een overvloed aan chocolade, dat zijn eigenlijk de woorden die deze taart het best omschrijven. Een perfecte taart voor een druilerige dag, heerlijk met een kop thee.

rocky road taart

Wat heb je nodig? (1 taart van ± 20 cm)
Voor de taart:

  • 250 gram volkeren biscuits (bijvoorbeeld Digestives van Verkade)
  • een klein handje pinda’s
  • 5 Jodekoeken
  • 180 gram zachte roomboter
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 2 eidooiers

Decoratie:

  • marshmallows
  • gebroken biscuitjes
  • witte chocolatchips
  • melkchocolade om te smelten

1. Bekleed de springvorm met een stukje bakpapier en vet de rest in met een klein beetje zonnebloemolie.

2. Maal de pinda’s, biscuitjes en de Jodekoken fijn in de keukenmachine en voeg hierna de boter toe. Kneed de kruimels met de boter tot een kruimelig deeg. Bekleed hier de springvorm mee en maak een opstaand randje van ± 2 centimeter. Zorg ervoor dat je het deeg goed aandrukt, anders zul je straks moeite hebben met het aansnijden van de taart. Zet de springvorm vervolgens een halfuur in de koelkast.

3. Ondertussen kunnen we aan de slag met de chocoladecrème. Breng hiervoor de slagroom aan de kook en klop de eidooiers in een kommetje los. Haal het pannetje van ’t vuur en giet een klein beetje van de warme room al roerend bij de eidooiers. Schenk de eidooiers met de room vervolgens weer terug bij de rest van de room. Blijf goed roeren anders krijg je roerei.

4. Zodra de eieren gegaard zijn en de room dikker begint te worden voeg je de pure chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.

5. Schenk de chocoladecrème op de taartbodem en strijk glad met een spatel. Decoreer vervolgens de Rocky Road taart met de marshmallows, koekjes en de chocolatchips. Zet de hele taart minimaal een uur in de koelkast.

6. Smelt vlak voordat je de taart uit de koelkast haalt de melkchocolade au bain-marie. Spat met behulp van een theelepel willekeurig wat spetters gesmolten chocolade op de taart.

Zoals je wellicht wel zou verwachten is deze taart machtig. Heel erg heftig, na een klein stukje heb je meer dan genoeg. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ie verschrikkelijk lekker is, bijna te lekker om te delen.

rocky road taart

rocky road taart

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

32 reacties

  1. Hester

    Hij lijkt me inderdaad heel heftig omdat het vooral gewoon chocolade is met bodem en decoratie maar tja, dat is wel waar ik van houd (wie niet?) en het ziet er zooo mooi uit!

    Beantwoorden
  2. Bernice Mager

    Ik heb hem voor mijn verjaardag gemaakt :) Ik ben 2 januari 25 geworden en vierde mijn verjaardag het weekend erna. Ik wilde de gasten eens wat anders geven. Dus hup, samen met mijn buurvrouw de keuken in om deze taart te maken.
    Der gaat ongelofelijk veel werk in zitten, maar hij is super lekker. Om je vingers bij af te likken en ondanks dat hij zoet lijkt valt dat reuze mee. Iedereen wilde hem graag proberen dus hij was ook zo op. Sommige gasten moesten het dus doen met een plakje cake. Daarom dacht ik goh laat ik hem nog maar eens maken. Maar weet nu dat ik wel meer tijd er voor moet uittrekken om hem klaar te maken.
    Maar als ie eenmaal klaar is zullen we vast en zeker weer net zo genieten als een paar weken terug.

    Beantwoorden
      • Lydia

        Hij is heerlijk!!! Maar inderdaad erg machtig!!! Had bewust al kleinere stukken gesneden, ondanks dat voelde het als een extra maaltijd :-)
        Ga hem zeker vaker maken!

  3. Ramona

    deze taart vandaag gemaakt! echt super lekker!! je hebt echt een leuke blog,zou je er misschien een recept voor oreo cupcakes op willen zetten?

    Beantwoorden
  4. sanne

    Deze taart lijkt me echt erg lekker. Kun je hem ook een paar dagen eerder klaarmaken en hem dan gewoon in de koelkast bewaren?? Misschien dan wel pas de decoratie erop doen voordat hij aangesneden gaat worden.. of niet?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Een dag van te voren moet wel lukken, maximaal twee dagen van te voren maar vers is ‘ie wel het allerlekkerst hoor! En de toppings er inderdaad op doen voordat je hem serveert.

      Beantwoorden
  5. Moniek

    Ik ga deze taart ook maken voor mijn verjaardag. Alleen dan zonder marshmallows, zou hij ook lekker zijn met vruchten als decoratie??

    Beantwoorden
  6. Ana Lucia

    Hi, I found this recipe, but I can understand it! Can you tell me at which language is? So, I can translate it. Thank you :D

    Beantwoorden
  7. Melissa

    Deze taart is echt heerlijk!
    Al meerdere keren gemaakt en iedereen is er dol op!

    De combinatie van alles is echt top.

    Beantwoorden
    • Fleur de Jong

      Jodekoeken zijn typische nederlandse koeken, te vinden in de winkel. Vragen en iedereen kent ‘t.

      Beantwoorden
  8. Fleur de Jong

    Wat een heerlijke taart! Ik heb hem zelf een paar keer gemaakt, mijn omgeving vond hem heerlijk! Ik heb een mini-receptje voor deze taart in kleine bakjes, of glazen. Alsof ieder zijn eigen taart in het klein heeft:

    Voor 10 rocky-road bakjes:

    -250 g chocola (125 g puur, 125 g wit)
    -250 ml ongeklopte slagroom
    -2 eierdooiers
    -4 bastonge of koffiekoeken
    -200 g roomboter (ongezouten)
    -aardbeien of frambozen (ter decoratie)
    -plastic bakjes of glazen

    Je maakt alles exact hetzelfde als in het recept. Alles gemaakt? Verdeel de koek nu over de bodem en giet daar een eetlepel mousse van witte chocola overheen, dan een eetlepel pure, enz. tit het bakje vol is. Roer er nu zachtjes door heen met een lepel om een “marbel” effect te krijgen. Decoreren met roodfruit, eventueel even laten staan in de koelkast, en serveren maar!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.