Even een waarschuwing vooraf: waarschijnlijk ben je na het lezen van dit artikel ongeveer een kilo aangekomen! Grapje natuurlijk, maar deze tiramisubrownies zijn niet het meest gezonde tussendoortje dat er bestaat. Máár, ze zijn wel heeeel erg lekker! Ik ben gek op tiramisu en lust ook zeker wel een brownie zo af en toe. Ik had al eens tiramisutaart gemaakt, maar ik wilde toch eens verder experimenteren. Brownies met tiramisusmaak, dat zou het worden. Deze blokjes hemel zijn niet alleen erg lekker, maar ook leuk (en niet moeilijk!) om te maken.

tiramisu brownies 3
Wat heb je nodig?

Voor de brownie:

  • 350 gram pure chocolade
  • 250 gram boter
  • 4 eieren en 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 135 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 flinke eetlepels oploskoffie (liefst zo fijn mogelijk)

Voor de toplaag:

  • 500 gram mascarpone
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 eiwitten
  • 50 gram suiker

1. Verwarm de chocolade au-bain-marie tot hij helemaal gesmolten en glad is.

2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een ovenschaal in (rechthoek, ongeveer 35×20, groter of kleiner kan altijd) en bekleed hem eventueel met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je de brownie er straks makkelijk uit kan halen.

3. We beginnen met het browniebeslag. Mix de boter romig met de gesmolten chocolade, voeg de suiker toe en mix daarna 1 voor 1 de eieren en de eiwitten erdoor.

4. Voeg ook de oploskoffie toe en mix het er goed door.

5. Roer nu met een spatel ook het zelfrijzend bakmeel erdoor tot deze er volledig doorheen is gemengd. Schep het beslag in de ovenschaal, maar houd ongeveer een kwart van het beslag achter.

6. Nu verder met de toplaag. Meng de mascarpone met de suiker, 4 eiwitten en vanille-extract in een kom tot je heel glad en romig mengsel hebt.

7. Spreid het mascarponemengsel uit over het brownie beslag. Lepel het browniebeslag wat je achter had gehouden in ‘vlekken’ op de mascarponelaag. En nu wordt het echt leuk; met een theelepel maak je swirls in de bovenste laag. Je roert dus het chocoladebeslag een beetje door de mascarponelaag, zonder dat je het te veel mengt.

8. Bak de brownie nu ongeveer 50 minuten in de oven.

9. Wacht tot hij is afgekoeld (dit is het lastigste gedeelte van het recept, dat beloof ik) en snijd hem in mooie blokken. Je zult zien dat de brownie nog lekker smeuïg is in het midden, jumm!

De mascarponelaag wordt door het bakken wat steviger en kan wat verkleuren, dit is helemaal niet erg, dat is alleen het buitenste laagje. Aan de binnenkant is ook deze laag lekker smeuïg en zacht. Maak deze brownies eens als traktatie of om weg te geven, je doet iedereen er hoe dan ook een groot plezier mee! Veel plezier met maken (en eten!!)!

tiramisu brownies 2

tiramisu brownies 1

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Hester

    Ohhh heerlijk! Ik at pas iets anders met mascarpone en toen moest ik gelijk aan tiramisu denken, dus ik denk dat je dat hierbij ook wel hebt. Hmmm!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.