Wanneer mensen aan mij vragen ‘Waarom ben je begonnen met bloggen’ kan ik vrijwel altijd hetzelfde antwoord geven: ik kan geen enkele reden bedenken waarom ik niet aan het bloggen ben.

Het begon allemaal in 2002 toen ik naar de brugklas ging van de middelbare school en dagelijks achter de computer op mijn slaapkamer kroop om mijn allereerste website Cherise.nl, die toen nog ging over mode, make-up en andere dingen die jonge meiden bezig houden, te updaten. Jarenlang zat ik iedere middag artikelen te typen, mijn layout aan te passen en leuke foto’s te zoeken om met mijn lezers te delen. Tot het moment dat ik naar VWO 5 ging.

Zo rond mijn zeventiende ben ik gestopt met bloggen. Ik vond het niet leuk meer, was ‘te druk’ en mijn ziel en zaligheid lag niet meer bij mode en make-up. Ik heb het nog wel weer even geprobeerd toen ik in 2010 mijn nieuwe website MyCherise.nl lanceerde waar ik weer op dezelfde manier verder ging, maar ik merkte dat er dingen waren veranderd. Blogs waren populair aan het worden, de beauty- en modeblogs waren over-vertegenwoordigd en ik had er niet zoveel plezier meer in als eerst. Dit moest anders.

Om deze reden ben ik samen met een vriendin in mei 2011 OhMyFoodness gestart, een blog die in eerste instantie bedoelt was om recepten op te delen, een ei kwijt te kunnen over eten en om anderen te laten zien dat eten echt heel erg leuk is. De laatste jaren is er veel veranderd. OhMyFoodness is een bedrijf geworden dat ik nu alleen draaiende houd en een simpele receptensite is het allang niet meer te noemen.

In augustus 2014 heb ik besloten om mijn andere grote passie bij OhMyFoodness te betrekken: Travel. Van 2008 – 2012 heb ik de opleiding Hoger Toeristisch & Recreatief onderwijs gevolgd en deze heb ik met succes afgerond. Deze studie ben ik gestart omdat ik meer van de wereld wilde zien. Van jongs af aan werd ik al meegenomen in het vliegtuig naar diverse mooie bestemmingen, een logisch vervolg was dan ook om mij binnen de wereld van het toerisme te professionaliseren. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om van OhMyFoodness een Food & Travelblog te maken. Sinds augustus zijn hier dus niet enkel foodgerelateerde artikelen te vinden, maar deel ik ook regelmatig de mooiste bestemmingen, de leukste hotspots en persoonlijke reisverslagen.

Omdat OhMyFoodness het gros van mijn tijd opslokte heb ik besloten om hier mijn fulltime baan van te maken, een baan waarin alsnog mijn afgeronde studie naar voren komt maar waarin ik vrij word gelaten en dingen kan doen die ik echt leuk vind: koken, reizen en hierover schrijven. Een sprong in het diepe, maar eentje die altijd voorbestemd leek te zijn.

Samenwerken met OhMyFoodness? Dat kan! Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Over OMFBovenstaande foto met dank aan Simones Kitchen

Over OMF

9 Reacties

 • Hoi,

  Las net dat een slowcooker je meest favoriete apparaat in de keuken is. Ik ben me aan het oriënteren er ook een aan te schaffen. Heb je tips voor een goede (die niet meteen de hoofdprijs kost)? Ik vroeg me ook wat het handigst is. Een met een metalen schaal of een die ook in oven en magnetron mag.

  Hartelijke groet,
  Monique

 • Hoi ik ben voor het eerst op jouw blog beland. Wat een leuke blog s het toch. Ik genoot van alle verslagen. Ik ga je voortaan blijven volgen. Wat een heerlijke combinatie food en travel. Een heerlijk leven lijkt mij dat.

  Groetjes Salima

 • Wat een leuke site!

  Ik ga vandaag de tiramisutaart maken. Heel fijn de video met uitleg! Ben beniewd!

  Groetjes, Karin.

  • Leuk, ik ben benieuwd hoe ‘ie bevalt!

 • Hoi Sabine,

  Ik heb met mijn man ook de Preikestolen gedaan in juli van dit jaar. Helaas hadden wij een regenachtige dag en woei het boven op het plateau zo hard,
  dat het onverantwoordelijk was om op de rand te gaan zitten. JAMMER.
  Ik ben wel heel wat jaartjes ouder dan jij ( 69) .
  Groetjes Anna

  • Wat jammer dat het zo regenachtig was maar wat gaaf dat jullie de klim hebben gemaakt! Respect hoor. Hopelijk hebben jullie er bovenin toch van kunnen genieten ondanks de regen.

 • Tuurlijk hebben we dat.
  Groetjes Anna

 • Hallo Sabine Ik heb je kaas/uienbollen recept gemaakt, maar het deeg wil niet rijzen. Ik heb echt alles zo gebruikt en gedaan zo als het moest. Gist is niet te oud, handwarm water gebruikt. Heteluchtoven voorverwarmd op 180. Na het bakken van 15 minuten waren ze nog klef, toen nog 7 minuten niet helemaal gaar en niet luchtig.

Comments are closed.