Champignon-tijm quiche

Quiches zijn voor mij als salades: het zijn gerechten waar ik al mijn overblijfselen, restjes of kliekjes in kwijt kan. Heerlijk! Vaak gebeurt het wel eens dat je voor een recept een bepaald aantal gram nodig hebt, maar het ingrediënt enkel in grootverpakking verkrijgbaar is. En tja, dan zit je dus met restjes. Altijd in een quiche of salade doen wanneer dit kan, zonde om weg te gooien natuurlijk! Een poos geleden hebben jullie al een recept kunnen zien voor een hartige taart, vandaag is het de beurt aan een champignon-tijm quiche die door de ingrediënten een stuk verantwoorder is dan de hartige taart. Maar zeker niet minder lekker! Omdat ik deze quiche ook heb gebruikt om mijn restjes op te maken, heb ik in de ingrediëntenlijst erbij gezet wat restjes zijn. Deze ingrediënten kun je dus ook prima achterwege laten, maar zijn wel erg lekkere toevoegingen!

No ratings yet

Champignon-tijm quiche

Ik ben altijd blij met restjes ingrediënten van andere recepten, want dat betekent dat er weer een heerlijke quiche op tafel komt, vandaag de champignon-tijm.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • oven
  • Taartvorm van 24cm

Ingrediënten

  • 5 blaadjes filodeeg
  • zonnebloemolie
  • 250 g champignons
  • 3 el tijm
  • 50 g gekookt ham - restje
  • 1 ui
  • 150 g kipfilet - restje
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 ml kookroom light - restje
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Instructies

  • Haal het filodeeg twee uur van te voren uit de diepvries en laat ze ontdooien. Doe je dit niet, dan kun je net zo goed geen filodeeg gebruiken. Nog bevroren velletjes breken namelijk direct wanneer je ze wil gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal de velletjes filodeeg uit elkaar en strijk ze allemaal licht in met wat zonnebloemolie. Vet de taartvorm in met wat olie en drapeer hier de filodeeg in. Het hoeft er niet heel netjes uit te zien. Het ziet er juist gezellig uit als het wat rommelig is.
  • Snijd de ui in halve ringen, de ham in bokjes en de champignons in plakjes. Kook of gril de kip van te voren en trek hem uit elkaar met behulp van twee vorken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kip in kleine blokjes/reepjes te snijden en dit met de rest van de ingrediënten te bakken.
  • Bak de champignons en ui in een koffielepel olie en kruid met peper, zout en één eetlepel tijm. Wanneer de champignons geslonken en bruin zijn voeg je de (al gare) kipfilet en gekookte ham toe. Even goed doorroeren en draai dan het gas uit.
  • Mix de melk, de kookroom, de eieren en de rest van de tijm goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Leg de champignonmix op het filodeeg en giet hierover heen de melkmix. Strooi af met wat geraspte kaas en vouw vervolgens de stukjes filodeeg die erg ver boven de vorm uit steken wat naar binnen.
  • Bak de quiche zo’n dertig minuten in het midden van de oven.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: avondeten, Bakken, champignon-tijm quiche, how-to, quiche, recept, recepten, taart

chaptijmquiche5

champtijmquiche3

champtijmquiche1

Join the Conversation

  1. Lotje says:

    Oh heerlijk, ik vind quiches altijd zó lekker!

  2. Esmay says:

    Mmm, lijkt me lekker <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close