Global Cuisine: Vietnamese Bún Bò Kho

Op naar de Vietnamese keuken want daar zijn we nog niet geweest. Ik ben nog nooit in Vietnam geweest maar ook dat land staat nog wel op mijn lijstje om te bezoeken, al is het alleen maar voor de Vietnamese keuken. Anne kookt regelmatig Vietnamees en gelukkig mocht ik van haar het recept voor Bún Bò Kho gebruiken voor Global Cuisine. Bún Bò Kho is officieel een soep maar Anne heeft het omgedoopt tot een noedelsalade met rundvlees.

bun bo kho

Wat heb je nodig? (2 personen)

Marinade:

  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • zwarte peper
  • olijfolie

En verder:

  • 100 gram dunne rijstnoedels (bijvoorbeeld mihoen)
  • 150 gram rundvlees
  • ¼ komkommer
  • 100 gram taugé
  • 2 handjes pinda’s
  • ingemaakte wortel en daiko (zie dit recept)
  • gefrituurde uitjes
  • verse munt
  • verse koriander
  • het liefst ook: Vietnamese munt, Shiso en Thaise basilicum

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed met elkaar maar laat de olijfolie nog even achterwege. Snijd het vlees in dunne plakjes, meng het vlees met de marinade en overgiet met de olijfolie tot het vlees er goed mee bedekt is. Je hebt waarschijnlijk zo’n twee tot drie eetlepels olie nodig. Laat de marinade intrekken en schep af en toe om.

2. Zet ondertussen water op voor de rijstnoedels, ongeveer een liter. Zodra het water kookt voeg je de noedels toe en draai je het vuur uit. Laat de noedels in ongeveer 10 minuten garen en laat ze vervolgens goed uit lekken.

3. Snijd de komkommer in plakjes en rooster de pinda’s in een droge pan. Hak ze vervolgens grof met behulp van een vijzel of een scherp mes. Was de verse kruiden en leg ze even apart.

4. Verdeel de uitgelekte noedels over twee borden. Verdeel de kom denkbeeldig in kwarten en leg in elk kwart een ander ingrediënt: komkommer, taugé, ingemaakte wortels/daikon. Eén kwart blijft nog leeg. Leg de kruiden op een apart schaaltje.

5. Verhit een wok op hoog vuur en schep het vlees erin zodra de pan goed heet is. Zorg ervoor dat het vlees zo plat mogelijk op de bodem van de pan ligt. Keer het vlees één keer om, in drie minuten is het vlees gaar.

6. Leg het vlees in het overgebleven lege kwart van de borden. Strooi het gehele gerecht af met gefrituurde uitjes en de geroosterde pinda’s en serveer de borden met de verse kruiden. Het is de bedoeling dat je zelf de verse kruiden over het gerecht strooit. Zo kun je het dus geheel naar smaak aanpassen.

bun bo kho

Op de blog van Anne kun je nog veel meer lekkere recepten vinden uit verschillende keukens. 

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Ziet er weer heerlijk uit!

  2. Dank voor het plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close