Japanse noodles met witvis en mangosaus

Het liefst eet ik iedere dag noodles maar ja, dat gaat niet want het liefst eet ik ook dagelijks sushi, pasta en risotto. Gelukkig zitten er zeven dagen in één week, al vind ik dit meestal alsnog te weinig, en is er voldoende ruimte om te variëren met lekkere recepten. Met stokjes eten vind ik een van de leukste dingen om te doen en daarom ging ik laatst weer aan de slag met een recept waarbij dit kon. Ik maakte Japanse noodles met witvis en mangosaus, een hele fijne combinatie van zachte smaken en bovenal een heel kleurrijk gerecht. Zorg ervoor dat je de vis niet te lang bakt, dan blijft ‘ie namelijk lekker sappig en zacht!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 netjes einoodles
  • 1 zak Japanse wokgroenten (400 gram)
  • 250 gram witvis (pangasius, scholfilet etc.)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Mangosaus: 

  • 1 rijpe mango in blokjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder

1. Snijd de witvis in grove stukken en kruid deze met peper en zout. Leg even apart.

2. Doe alle ingrediënten voor de mangosaus in een maatbeker en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een grove saus.

3. Verhit in een wokpan een theelepel zonnebloemolie en wok hierin de wokgroenten gaar. Voeg na ongeveer vijf minuten de mangosaus toe en laat dit op laag vuur garen.

4. Bak ondertussen in een koekenpan in een beetje zonnebloemolie de vis gaar en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

5. Schep de noodles door de wokgroenten.

6. Schep de Japanse woknoodles op een bord en strooi hier de sesamzaadjes overheen. Serveer de noodles met de vis bovenop.

Dit recept maakte ik eerder voor de Koken met Aanbiedingen app.

japanse woknoodles met witvis

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Ik ben heel benieuwd naar die mangosaus!

  2. Elsbet+|+La+Vie+Pure says:

    Mmm, lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close