Mediterraanse vis uit de oven

Als ik zou moeten kiezen tussen een leven zonder vlees of een leven zonder vis, dan zou ik absoluut het vlees wegstrepen. Ik ben een enorm visliefhebber en mij maak je dan ook veel blijer met een mooie moot dan met een medium/rare biefstukje. Omdat vis erg gezond voor je is probeer ik het elke week te eten, maar het is nou eenmaal niet het goedkoopste product wat er is. Vaak kies ik voor koolvis, een een goedkope maar erg gezonde vis. Qua smaak is deze vis helaas niet zo spannend en daarom moet er altijd wel wat mee gebeuren. De laatste keer maakte ik de vis in de oven en wel op mediterraanse wijze. Tijd voor een recept!

No ratings yet

Mediterraanse is uit de oven

"Vis wordt duur betaald" Maar deze niet. Voor dit recept: 'Mediterraanse vis uit de oven' is koolvis gebruikt. Niet duur en met een beetje extra's een heerlijke vis.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • oven

Ingrediënten

  • 4 koolvisfilets
  • 4 plakjes bacon
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • een paar blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • tijm
  • peper/zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Snijd de tomaten in vieren, de ui in grove stukken en de knoflookteentjes in plakjes. Verdeel dit over de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de tijm, wat verse basilicumblaadjes, peper en zout.
  • Leg de koolvisfilets op een schoon bord en besmeer ze aan één kant lichtjes met de tomatenpuree. Strooi er wat verse zeezout en peper overheen en bedek de filets met de bacon.
  • Leg de vis op de groenten in de ovenschaal en dek de schaal af met een stuk zilverfolie.
  • Zet de vis zo’n vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven. Verwijder hierna het zilverfolie en bak de vis nog eens tien minuten zodat de bacon lekker knapperig wordt.
  • Leg de vis op een bord en leg de groenten eromheen. Besprenkel met wat van het overgebleven vocht en garneer met verse basilicumblaadjes. Besprenkel met een klein beetje limoensap voor een frisse bite.

Notities

Tip:
In plaats van koolvis kun je ook voor andere vissoorten kiezen. Roodbaars is hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij. En mocht je van olijven houden, deze kun je samen met de uien en tomaten onderin de ovenschaal leggen.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: mediterraanse vis, ovengerecht, recepten, vis

Mediterraanse-vis

Mediterraanse-vis

Mediterraanse-vis

Join the Conversation

  1. The Fashion Plaza says:

    Dat ziet er echt heerlijk uit. Ik kan niet koken maar volgens mij kan ik dit wel maken haha.

  2. wauw wat een heerlijk recept! ik heb het gekookt met een vriendin en iedereen vond het superlekker. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close