Pesto-pastasalade met ham

Mijn liefde voor pasta uit ik liefst iedere week in minimaal één pastagerecht en als het even kan het liefst ook nog in mijn lunch. Ondanks dat veel diëten pasta direct afschaffen en bestempelen als boosdoener, bevat het ook een hoop voedingsstoffen die je nodig hebt. Daarnaast: genieten met mate is ook erg belangrijk en daarom zou je niet alles moeten verbieden wat je lekker vindt. Ik heb dat dus met pasta: ik eet het maximaal één keer in de week, maar dan wel met gezonde ingrediënten en geen borden vol. Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie dat je zowel als avondeten kunt opdienen of kunt eten als lunch. Super makkelijk en in maximaal een kwartier klaar.

2.17 van 6 stemmen

Pesto-pastasalade met ham

Soms heb je niet veel tijd om uitgebreid te koken, dan is deze Pesto-pastasalade met ham een goed alternatief. Snel klaar en toch een lekkere maaltijd. Ook geschikt als lunchgerecht.
Porties1 persoon
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 50 g ongekookte, ongevulde pasta
  • peper en zout
  • 1 el pesto
  • 30 g gekookte ham
  • 40 g cherrytomaatjes

Instructies

  • Kook de pasta in goed gezout water gaar. Bepaal de kooktijd aan de hand van het type pasta dat je kiest. Wil je de salade extra verzadigend krijgen, gebruik dan volkoren pasta. Fusili of penne is naar mijn idee de lekkerste pasta om voor deze salade te gebruiken. Wanneer de pasta gaar is giet je hem af en breng je het op smaak met wat extra peper en zout.
  • Hoe je zelf pesto kunt maken komt binnenkort nog aan bod op OhMyFoodness, voor nu gebruik ik een potje pesto uit de supermarkt. Wanneer de pasta nog warm is meng je er één eetlepel pesto doorheen en vervolgens zet je de pasta ongeveer een uur in de koelkast om af te koelen.
  • Snijd de ham in blokjes en halveer de tomaatjes en meng ze door de afgekoelde pasta. In principe is de salade nu klaar en vind ik hem zo al erg lekker. Je kunt er natuurlijk ieder ingrediënt dat jij lekker vindt doorheen doen en de salade eventueel nog wat extra pit geven door oregano of basilicum toe te voegen.
  • Wil je dit gerecht eten als avondeten dan raad ik je aan de porties te vergroten en om de salade iets fleuriger te maken. Meng er bijvoorbeeld stukjes mozzarella doorheen en serveer de salade in een grote schaal, gegarneerd met wat verse blaadjes basilicum. Je kunt de salade dan ook prima warm eten en meng er desnoods wat rucola doorheen voor een extra kick.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lunch, pasta, recept

pesto-pastasalade1

pesto-pastasalade2

pesto-pastasalade3

Join the Conversation

  1. Lotje says:

    Hmmmm, ziet er erg lekker uit! Dit soort dingen vind ik altijd heeerlijk om te lunchen!

  2. Jum, wat lekker!

  3. Esmay says:

    Dat ziet er echt superlekker uit! Maar je kan het ook prima als diner eten, volgens mij. Ik neem eigenlijk altijd warm eten ’s avonds en als lunch brood of crackers ofzo!

    1. Sabine says:

      Klopt! Staat ook bij dat je het prima als avondeten kunt eten ;)

  4. Tedje says:

    Hmmmm super lekker!

  5. Oeeh, dat ziet er erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close