• 22jan

    Risotto met gebakken coquilles

    Van het themadiner dat ik een poosje geleden organiseerde had ik nog coquilles over. Zonde om niet te gebruiken natuurlijk en hoe kan het ook anders dat ik – als risottoverslaagde – er risotto bij maakte. Nog altijd mag je me ervoor wakker maken en ik moet eerlijk bekennen dat ik deze risotto met gebakken coquilles helemaal de bom vond. Zo ontzettend lekker, dit gerecht zou ik iedere week wel willen eten. Tijd om het recept met jullie te delen.

    Wat heb je nodig? (2 personen)

    • 6 coquilles
    • 200 gram risottorijst
    • 1 teentje knoflook
    • 1 ui
    • 1 liter bospaddestoelenbouillon
    • 50 ml witte wijn
    • Parmezaanse kaas
    • blokje roomboter
    • ½ bakje spekblokjes
    • 1 handvol diepvriesdoperwten

    1. Maak de risotto volgens de aanwijzingen in deze video. Roer vlak voor het einde de diepvriesdoperwten door de rijst zodat deze mee kunnen warmen. Om de risotto extra romig te krijgen kun je tegelijkertijd met de Parmezaanse kaas een blokje roomboter toevoegen.

    2. Bak terwijl je de risotto maakt de spekblokjes knapperig en roer deze op het laatste moment door de risotto.

    3. Wanneer de risotto bijna klaar is kun je beginnen met het bakken van de coquilles, deze hebben namelijk maar heel even nodig. Let erop dat ze volledig ontdooit en op kamertemperatuur zijn.

    4. Dep de coquilles goed droog met een stukje keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.

    5. Verhit een klein beetje roomboter in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur aan een kant goudbruin in maximaal twee minuten. Draai de coquilles voorzichtig om en bak ze vervolgens aan de andere kant nogmaals maximaal anderhalve minuut.

    risotto met gebakken coquilles

6 Reacties

  1. 22 januari 2014 om 10:14

    Dat ziet er goed uit! Ik heb nog nooit zelf coquilles klaargemaakt.

  2. 22 januari 2014 om 10:39

    Lijkt me echt heerlijk! Waar koop je de coquilles?

    • 22 januari 2014 om 11:12

      Soms heeft de supermarkt ze wel in de diepvries liggen of in het visschap, anders uiteraard bij de visboer of (wanneer je een pasje hebt) bij de groothandel.

  3. 22 januari 2014 om 11:05

    Dit lijkt me heerlijk. Twee van mijn favorieten in één gerecht: risotto en coquilles!

  4. 22 januari 2014 om 21:14

    Looks great!!

  5. 23 januari 2014 om 13:56

    Beste combinatie ever!
    Risotto en coquilles <3

Reageren

More in Recepten, Vis (168 of 679 articles)
Panini hawaii


Dat in OMF's Studentenkeuken altijd alles makkelijk, snel klaar en budgetvriendelijk moet zijn is voor mij ook best wel eens ...