• 20jan

    Rode kipcurry

    Ik heb er weer een voor jullie, een slowcooker recept. Het is dat niet iedereen een slowcooker heeft want anders had ik dagelijks wel een recept ervoor kunnen plaatsen, zo dol dat ik op dat ding ben. Deze Rode Kipcurry is overigens ook prima te maken zónder slowcooker wanneer je een stevige pan gebruikt en deze op laag vuur laat staan. Verminder de kooktijd dan met ongeveer de helft. Ik heb nooit vaak curry’s gegeten maar de laatste tijd slaag ik er toch steeds vaker in om er lekkere recepten voor te maken waardoor het ook vaker op tafel komt. En zeg nou zelf, want is er van de buitenlandse maaltijden (nothing beats de stamppot en de stoofpotten!) nu lekkerder dan een bordje pittige curry.

    Wat heb je nodig? (2 personen)

    • 1 kipfilet (200 gram)
    • 1 eetlepel rode currypasta
    • 1 ui
    • ½ blikje kokosmelk
    • 200 milliliter kippenbouillon
    • ½ rode paprika
    • ½ bakje kastanjechampignons
    • 1 eetlepel maïzena
    • peper & zout

    1. Leg de kipfilet onderin de slowcooker. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de rode paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

    2. Roer in een kommetje de rode currypasta met de kippenbouillon en de kokosmelk los.

    3. Doe de groenten bij de kip in de slowcooker en giet hier het currymengsel overheen.

    4. Zet de slowcooker op high en kook de curry in vijf uur gaar. Roer een kwartier voor het eind de maïzena los in een beetje water en voeg dit toe aan de curry zodat deze wat dikker wordt. Pluis ook de kip met behulp van twee vorken en breng de curry tot slot op smaak met peper en zout.

    Serveer de curry met rijst en garneer met (verse) koriander naar smaak.

    Rode kipcurry

4 Reacties

  1. 20 januari 2014 om 19:39

    Die kip ziet er zo zalig zacht uit! Ik droom van een slowcooker… :-)

  2. 20 januari 2014 om 19:47

    Ga ik zeker een keer maken,ik heb pas een crockpot en ben nog een beetje zoekende.

    • 20 januari 2014 om 21:01

      Wat heeeerlijk dat je er eentje hebt! Ik ben er zo gek op. Er is trouwens een ‘Slowcooker’ categorie op OMF, mocht je nog meer inspiratie nodig hebben.

  3. 26 januari 2014 om 08:02

    Als Curry liefhebber moet ik bestrijden dat stamppot boven een heerlijk geurende curry gaat. Maar verder ben ik vooral enthousiast over je idee om curry in een slowcooker te maken. Dat ga ik ook eens testen!

Reageren

More in Buitenlands, Recepten, Slowcooker (89 of 598 articles)
verse loempia's met garnalen


Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje om verse loempia's te maken. Ze zijn namelijk een stuk gezonder dan ...