Snelle Saoto soep

Al tijden staat het op mijn to-make lijstje en sinds ik het Global Cuisine recept van Francesca heb gezien is het zeker: ik moet een keer Saoto soep maken. Nu had ik er laatst zin in, zo vreemd… dat je zin in iets kunt hebben dat je nog nooit eerder hebt gehad, maar ik zag het dan weer niet zo zitten om eindeloos in de keuken te staan voor dit gerecht. Ik at het namelijk op de dag dat ik ook voor Lotte haar verjaardagstaart aan de slag moest en dus had ik al aardig wat uren in de keuken gespendeerd. Ik maakte een snelle Saoto soep en die wil ik vandaag met je delen. Het idee voor deze snelle Saoto soep kwam overigens van Cherryfizz.

snelle saoto soep

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 2 kipfilets
  • 2 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 kopje witte rijst
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 hardgekookte eieren
  • ½ bakje taugé
  • ½ zakje patat chipjes
  • ½ theelepel pimentpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • handje vermicelli
  • gefrituurde uitjes
  • gedroogde peterselie
  • peper en zout

Lijkt door de ingrediëntenlijst alsnog veel werk, is het niet!

1. Doe de kipfilets in een pan en giet hieroverheen het water. Snijd het ui grof en de knoflookteentjes doormidden en doe deze bij het water in de pan. Voeg ook de bouillonblokjes, het piment- en het gemberpoeder toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat de pan met deksel minimaal twee uur op laag vuur staan zodat het een lekkere bouillon vormt.

3. Haal de kipfilets na twee uur uit de pan en pluis ze met behulp van twee vorken. Zeef de bouillon en voeg hier vervolgens de vermicelli aan toe. Laat dit verwarmen tot de vermicelli gaar is.

4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de eieren alvast in vieren.

5. Leg in het midden van een soepbord een beetje rijst en drapeer hierover de taugé en de geplozen kip. Giet de bouillon met de vermicelli hieroverheen.

6. Leg de eitjes op de rand van het bord en verdeel de gefruite uitjes en de patat chipjes over het hele gerecht. Strooi alles af met wat verse peper en gedroogde peterselie.

Jam wat is dit lekker! Ik ben meer fan van de noodlesoep die ik onlangs maakte, maar de texturen in dit gerecht zijn echt waanzinnig. Zachte rijst en kip gecombineerd met knapperige uitjes en chipjes.. heerlijk.

Overigens serveerde ik verder niets bij deze Saoto soep. Alle voedingsstoffen (groenten, vlees en rijst) zijn in dit ene gerecht verwerkt en daarom was het ook vullend genoeg.

snelle saoto soep

snelle saoto soep

snelle saoto soep

Join the Conversation

  1. Milou says:

    Ik heb dit nog nooit gemaakt, maar meot het ook maar eens snel gaan doen!

  2. Roxanne says:

    Oh, dit vind ik zo enorm lekker!

  3. Vermecelli hoort er niet in en rijst kan je weglaten en wat rijstmie nemen, wel in wat kleinere stukken knippen anders eet het niet zo prettig. Voor mensen die van pit houden: maak een een sambal met madame Chanet( dit is erg pittig dus neem vooral de rode en kijk uit met doseren. Ik weet dat dit de snelle variant is, maar het loont echt de moeite om het lekker een dag te laten intrekken en dan ipv poeder verse kruiden te nemen. Verder nog: er hoort geen peterselie in maar selderij. Haha ik ben een zeikerd he, maar dit is een van de lekkernijen uit de Suri-keuken, die iedereen heerlijk vind als ik het maak. Mijn oma maakt de heerlijkste soato ever, ze maakt 20 liter haha.

    1. Sabine Author says:

      Recept voor de échte Saotosoep staat ook op de site. Dit is een snelle/toegankelijke versie en dus door iedereen te maken :)

    2. Sorry tas maar rijst hoort erbij. En het is van traditie de javaanse keuken, niet de surinaamse.

      Een hele goede snelle variant van wel een van de lekkerste gerechten.

  4. Marloes says:

    Ik heb ‘m gemaakt, lekker! Heb wel de vermicelli achterwege gelaten en er bosui aan toegevoegd (sorry voor de echte kenners, dat is vast heiligschennis ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close