Tortelini Ravioli mix met champignon roomsaus

Om eerlijk te zijn is dit recept meer ontstaan als ongelukje dan echt als goedbedoeld pastagerecht. Terwijl ik de boodschappen deed nam ik slechts één bakje kaastortelini mee (althans, dat dacht ik), maar aangezien zowel Tim als ik groot liefhebbers zijn van pasta, besloot ik later nog een bakje bij te halen. De kaastortelini (wat uiteindelijk ravioli bleek te zijn) was op en dus koos ik voor tortelini met panchetta! Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik dus kaasravioli had en panchetta tortellini. Ach wel, dan maar in de mix! Tortelini Ravioli mix met een lekkere champignon roomsaus en baconreepjes. En zoals ik jullie vorige week heb beloofd heb ik in dit recept gebruikt van Alpro Cuisine in plaats van room.

torteliniravioli

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 schaalt verse kaasravioli
  • 1 schaal verse panchettatortelini
  • 1 ½ bakje champignons
  • 1 bakje baconreepjes
  • 1 pakje Alpro Cuisine
  • 1 sjalot
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 handjes geraspte kaas
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Breng een pan met ruim (gezouten) water aan de kook en kook de tortelini en ravioli gaar. Het duurt voor beide pastasoorten ongeveer even lang, dus je kunt ze prima in een grote pan samen koken.

2. Snipper de sjalot en fruit deze kort aan in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de baconreepjes toe.

3. Bak net zo lang tot de baconreepjes knapperig zijn en voeg vervolgens de plakjes champignons toe. Laat net zo lang bakken tot al het vocht uit de champignons is verdwenen en ze beginnen te verkleuren.

4. Breng de champignons op smaak met peper en zout en verkruimel er het blokje kippenbouillon overheen. Giet vervolgens de Alpro Cuisine erbij en laat de saus op middelhoog vuur indikken. Mocht de saus te dun blijven, kun je een beetje bindmiddel toevoegen.

5. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, voeg je de afgegoten pasta toe. Roer goed door tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn en voeg vervolgens verse basilicum naar smaak toe en de geraspte kaas.

torteliniravioli2

torteliniravioli1

Dankzij de korte kooktijd van de pasta is dit gerecht in maximaal vijftien minuten klaar.

De mix van ravioli met kaas en tortelini met panchette vind ik erg verrassend en zeker voor herhaling vatbaar. De panchetta maakt het gerecht net wat zouter en aparter van smaak en minder ‘plat’ dan wanneer er alleen pasta met kaasvulling zou worden gebruikt.

 

Join the Conversation

  1. Jam, ziet er echt heerlijk uit. Meteen even opslaan!

  2. Ingeborg says:

    Oeh ziet er lekker uit!

  3. Ingeborg says:

    Oeh ziet er lekker uit!

  4. Oooh, nu heb ik meteen weer honger! Ik hou enorm van pasta’s, en deze ziet er dan ook heerlijk uit!

  5. Miriam says:

    Njomnjomnjom! Ga ik maken! Ben gek op champignons!

  6. Marinda says:

    Heerlijk recept. Net gemaakt.
    Gelukkig geen zout toegevoegd, het recept is al aardig zout van zichzelf door de bacon en het bouillonblokje, verder een top recept!

  7. Annika says:

    Sinds wanneer is kaasravioli lactosevrij?

    1. Sabine Author says:

      Ehh niet? Maar waar zie jij dat ik dat beweer dan?

  8. Annika says:

    En geraspte kaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close