Valentijnskoekjes met pindakaashartjes

In het eerste jaar van OMF (2011) publiceerde ik een recept voor duimkoekjes, koekjes die vandaag de dag nog regelmatig door jullie worden nagemaakt. Omdat het simpele koekjes zijn om te maken en ze er ook nog eens schattig uitzien, leek het me leuk om hier voor Valentijn iets mee te doen want ook die dag staat bijna voor de deur! Ik maakte Valentijnskoekjes met pindakaashartjes, een leuke mix van de duimkoekjes en peanutbuttercups. Hartstikke leuk om te maken maar nog leuker om samen op te eten. Of om je geheime liefde mee te verrassen natuurlijk!

Wat heb je nodig? (9 stuks)

  • 50 gram zachte ongezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 160 gram tarwe- of patentbloem
  • 150 gram pure chocolade +
  • 1 eetlepel pindakaas

En ook nog:

  • hartjes-bonbonvorm

1. Smelt de chocolade au bain-marie en vul 9 bonbonvormpjes voor de helft met de chocolade. Leg de bonbonvormpjes nu 10 minuten in de koelkast.

2. Haal na tien minuten de halve hartjes weer uit de koelkast en leg in het midden van ieder vormpje een hoopje pindakaas. Schenk hier vervolgens de rest van de gesmolten chocolade overheen (let op: deze hoef je niet nog een keer te verwarmen). Tik met de vorm voorzichtig op het aanrecht zodat alle lucht uit de chocolade verdwijnt. Laat de pindakaashartjes nu volledig opstijven in de koelkast.

3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de koekjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 180°C.

4. Klop de basterdsuiker met de roomboter romig. Voeg hierna de melk en de bloem toe en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg. Wanneer je merkt dat het deeg te droog is kun je nog wat extra melk toevoegen.

5. Verdeel het koekdeeg in negen balletjes en vorm deze tot koekjes, groot genoeg zodat de hartjes er straks op passen. Druk met je duim een kuiltje in het midden.

6. Verdeel de duimkoekjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze vervolgens in het midden midden van de oven in 10 – 15 minuten goudbruin en gaar.

7. Duw zodra de koekjes uit de oven komen het kuiltje nog wat dieper in met de achterkant van een theelepel. Laat de koekjes nu volledig afkoelen.

8. Smelt nog een beetje extra chocolade wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld. Druppel een klein beetje chocolade in het midden van de koekjes. Haal de pindakaashartjes uit hun vorm en duw ze in de gesmolten chocolade.

9. Laat de gedruppelde chocolade volledig stollen en bewaar de koekjes luchtdicht buiten de koelkast op een koele plek.

 valentijnskoekjes met pindakaashart

Join the Conversation

  1. Laura says:

    Die zien er heerlijk uit!

  2. Yak Man says:

    aaah, peantbutter cups! Ik heb ze maar één keer gegeten en ze smaken zo goed. Deze koekjes zien er trouwens echt heel erg schattig en leuk uit zeg! :D Dit ga ik op mij to bake/to make list haha ^^. Daar staat nu onder tussen best wel veel op..

  3. Simone says:

    Oh wauw, dit lijkt me heerlijk! Je recept voor peanutbutter cups heb ik al een aantal keer gebruikt!

  4. Hester says:

    Die duimkoekjes kan ik me nog herinneren, haha! Heb ze nog steeds niet gemaakt terwijl ik dat toen al wilde doen. Oeps. Dit ziet er wel heel schattig uit!

  5. MySimplySpecial says:

    Wat zien ze er leuk uit!

  6. Barbara says:

    So cute! Alleen zou ik liever de chocohartjes kant en klaar kopen (want geen vorm, dus the easy way out), weet iemand waar ik ze zou kunnen vinden? Mijn Jamin had ze in ieder geval niet..

  7. Kevser says:

    Haha, de duimkoekjes! Ik zal het nooit meer vergeten! Ik was toen eigenlijk net uit huis, dus regelmatig aan het experimenteren in mijn eigen keuken. Ik zag dat recept en dacht: “nouuu, dat ziet er lekker uit! Én makkelijk!” En ik ging de keuken in hoor. Even uit m’n hoofd: volgens mij moesten ze een kwartiertje in de oven. M’n oven piepte en ik dacht: “jahaaa! Klaar zijn ze!”. “Toch nog even voelen: huh?! Wat zijn ze zacht..” Die gedachten zorgden ervoor dat ze er nog vijf minuten in bleven, er volgden nog een paar van die vijf minuten. Tot ik het gevoel had dat ze wel wat harder waren. Onzeker over of ik iets verkeerd deed, haalde ik ze uit de oven. De mister proefde er een, toen ze nog lauw waren. Dat ging wat lastig. Ik had die avond bezoek, en daar heb ik ze heel mooi voor opgestapeld op een bordje. Laat ik het erop houden dat het wat kiezen gescheeld heeft. Wat ik bedoel? Het weggooien van die keiharde bakstenen! Hahaha! xD daarna heb ik ze nog vaak gemaakt, maar me dan aan de tijd gehouden in je blogpost. Gelukkig waren die wel geslaagd, maar de duimkoekjes zijn hier nog veelbesproken nav mijn eerste failure!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close