Diner, OMF...kookt, Snacks

4-kazen nacho’s

Als we het over comfort food hebben, over hartige guilty pleasures, dan is dit er wel eentje van mij. Nacho’s met een berg kaas eroverheen. Meestal maak ik het op de bekende manier, met zure room, geraspte oude kaas en guacamole. Soms ook met gekruid gehakt en paprika als ik er echt een maaltijd van wil maken. Maar meestal is dit iets wat wij thuis samen eten als we lekker een film kijken. Ondertussen gaat zo’n hele bak dan prima leeg.

Om er nu echt eens een versie van te maken die helemaal naar mijn hart is, besloot ik de guacemole weg te laten en kaas de hoofdrol te laten spelen. En net zoals bij een pizza, werden het vier soorten. Als je net als ik echt wel wat kaas kan hebben, lekker pittig ook, kies dan ook zeker voor een roquefort. Een behoorlijke kaasbom op deze manier en o zo lekker.


Recept printen
4-kazen nacho's
Porties
ovenschaal
Ingrediënten
  • 2 zakken Doritos Cool American omdat dat de lekkerste zijn
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • 175 gram Roquefort AOP 52+ in stukjes
  • 100 gram Parmiziano Reggiano DOP tot grove vlokken geraspt
  • 250 gram ricotta
  • 1 1/2 tl tijm vers
  • 1/2 rode peper in dunne ringetjes
Porties
ovenschaal
Ingrediënten
  • 2 zakken Doritos Cool American omdat dat de lekkerste zijn
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • 175 gram Roquefort AOP 52+ in stukjes
  • 100 gram Parmiziano Reggiano DOP tot grove vlokken geraspt
  • 250 gram ricotta
  • 1 1/2 tl tijm vers
  • 1/2 rode peper in dunne ringetjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roer de verse tijm door de ricotta.
  3. Deze schaal nacho's bouw je op als een lasagne. Begin met een laagje nacho's en verdeel er dan wat van het ricottamengsel over, dan mozzarella, daarna wat roquefort en Parmiziano Reggiano. Herhaal dit tot de schaal vol is en eindig met een kaaslaag.
  4. Verdeel de ringetjes rode peper over de schaal.
  5. Schuif in de oven voor 20-30 minuten, klaar als de kazen lekker gesmolten zijn.

2 Reacties

  • Oh my god, dit is te…..hemels!! Ik durf het bijna niet te maken :-)

    Beantwoorden
  • Lijkt me heerlijk! Ik gebruik altijd graag van die groene jalapeno pepertjes.

    Beantwoorden

Schrijf een bericht