Wij gourmetten eigenlijk standaard op pakjesavond bij mijn schoonfamilie, met Kerst slingeren wij het gourmetstel nooit aan. Ik vind het tijdens de feestdagen net iets leuker om uitgebreid te koken en uren in de keuken te staan. Toch zijn er meer dan genoeg gezinnen in Nederland die tijdens de kerstdagen wel gezellig met zijn allen om de kookplaat zitten. Als je ieder jaar gourmet kan ik het me voorstellen dat je wel eens toe bent aan iets nieuws en niet per se zin hebt in de standaard gourmetschotels uit de supermarkt. Speciaal voor de gourmetters onder ons deel ik vandaag vier lekkere visspiesjes. Uiteraard hoef je de vis helemaal niet aan de spiesjes te rijgen. Als je de vis in grove stukken snijd en marineert volgens het recept kun je de vis ook zo op de grillplaat gooien. Nog makkelijker! Niet zo’n gourmetter maar wel visfanaat? De vismarinades zijn ook heerlijk om hele visfilets in te marineren en je kunt de spiesjes zelfs op de BBQ gooien. Multi-inzetbaar dus.


Klik hier als je de video niet kunt zien

4x visspiesjes voor de gourmet

4x visspiesjes voor de gourmet

4x visspiesjes voor de gourmet

4x Visspiesjes voor bij de gourmet
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4spiesjes/soort spiesjes/soort
Ingrediënten:
  • Zalm met citroen-knoflookboter
  • 300 gr zalmfilet
  • 50 gr boter - gesmolten
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 1/2 tl dille
  • zout
  • Cajun garnalen
  • 400 gr grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl cajunkruiden
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gedroogde peterselie
  • Thaise tonijn
  • 300 gr verse tonijnfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl vissaus
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen
  • Kabeljauw met kerrie en salie
  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el peterselie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. De bereidingswijze voor alle vier de spiesjes hierboven is hetzelfde. Snijd om te beginnen de visfilets in grove stukken en dep deze droog. Dep ook de gamba's droog.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinades goed door elkaar en voeg hier de vis aan toe. Schep het geheel goed om.
  3. Dek de kommetjes af met plasticfolie en laat de vis minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  4. Rijg na twee uur de vis aan spiesjes (of niet!) en grill de spiesjes/blokjes vis op de gourmetplaat tot de vis gaar is. De tonijn heeft het minst lang van allemaal nodig, deze hoef je alleen aan alle kanten even dicht te schroeien.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.