Al sinds ik als klein meisje met mijn ouders op vakantie ging naar Spanje of een van de Spaanse eilanden ben ik gek op Sangria. Natuurlijk dronk ik het nooit toen ik daar nog veel te jong voor was, maar thuis stond er regelmatig een kan zelfgemaakte Sangria op tafel tijdens de zonnige zomermaanden. Ik zeg bewust stond want ik ben erachter gekomen dat alcohol voor mij tegenwoordig uit den boze is. Nog steeds vind ik Sangria erg lekker en een glas wijn gaat er op zijn tijd ook wel in, maar dankzij mijn vervelende darmen weet ik dat ik de volgende ochtend moet boeten voor dat glaasje alcohol de avond van tevoren. Nu vind ik het jammer als ik helemaal nooit meer mee kan doen en daarom bedacht ik een alcoholvrije Sangria. Deze kan ik rustig op tafel zetten voor zowel mijzelf als bijvoorbeeld voor Vic. Het drankje is nog net zo lekker fris en fruitig van smaak maar bevat simpelweg geen alcohol. Door deze Sangria te maken op basis van thee krijgt het drankje bovendien een heerlijke smaaktwist wat het alsnog een bijzonder drankje maakt. Oh EN(!), je kunt rustig een paar glazen van deze Sangria drinken… Hij is namelijk nog niet eens zo slecht voor je.

Tastea Detox thee - morning

Tastea Detox thee

Ik vond het wel een mooie uitdaging om een alcholvrije én iets minder slechte Sangria variant te maken en daarom maakte ik voor de basis van deze drank gebruik van de Detox thee van Tastea. Deze thee is onderdeel van de 30 dagen theetox kuur van Tastea, een kuur die bij kan dragen om jouw doelen te bereiken. De theeën bestaan uit de meest luxe en unieke 100% natuurlijke thee kruiden, met ingrediënten als appel, verbena en green tea china powder.

De 30 dagen kuur van Tastea bestaat uit een speciale ochtend blend (Detox Morning) en avond blend (Detox Evening). Het is de bedoeling dat je iedere dag twee koppen thee neemt: een kop Detox Morning bij het ontbijt en een kop Detox Evening een uur voordat je gaat slapen. Het is mooi om te zien hoe lovend de reviews zijn over deze theetox. Veel mensen geven aan iets te zijn afgevallen, meer energie te hebben, geen last meer te hebben van een opgeblazen buik… Super fijn en goed om een keer te proberen!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n warme theedrinker ben met mooi weer, maar het fijne aan de Detox theeën van Tastea is dat je ze ook kunt drinken als ice tea. Of dat je de theemelanges dus kunt gebruiken als basis voor mijn Sangria. Ik gebruikte zelf de Detox Morning. Omdat de andere ingrediënten in de Sangria vrij zoet zijn van smaak, vond ik het wel prettig om groene thee en Spirulina als tegenhanger te hebben. Mocht je toch meer van het zoetige zijn dan kun je ook prima Detox Evening gebruiken voor de Sangria met als belangrijkste ingrediënten appel en verbena.

Mocht je meer willen weten over de theeën van Tastea, naast de Detox theeën hebben ze nog véél meer lekkere melanges, dan kun je een kijkje nemen op hun website. Binnen 2 à 3 werkdagen heb je jouw bestelling in huis.

Gebruik de code ‘ohmy’ bij je bestelling en ontvang 10% korting op de gehele bestelling! (m.u.v. package deals)

Alcoholvrije Sangria

In samenwerking met Tastea

Alcoholvrije Sangria
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1,5liter liter
Ingrediënten:
  • 250 ml heet water
  • 2 tl Tastea Detox Morning thee
  • 1 kaneelstokje
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 250 ml bruisend water
  • 750 ml granaatappelsap
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
Bereidingswijze:
  1. Doe de Tastea Detox Morning thee in een theenetje en hang deze in een glas. Schenk het hete water in het glas en leg ook het kaneelstokje in het water.
  2. Laat de thee 10 minuten trekken en daarna iets afkoelen.
  3. Schenk de thee samen met het sinaasappelsap, bruisende water en het granaatappelsap in een grote kan. Roer dit goed door.
  4. Snijd de citroen in halve schijfjes, de sinaasappel in plakken en de appel in blokjes.
  5. Doe het fruit in de kan en roer nog een keer goed door. Zet de Sangria een paar uur weg in de koelkast zodat deze volledig kan afkoelen.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.