Zoals je laatst op OMF hebt kunnen zien ging ik aan de slag met het zelf maken van amandelspijs. Dat is altijd direct een dingetje als ik kook voor OMF: ik maak iets omdat ik het graag wil delen, maar vervolgens ligt het in de koelkast te liggen. Nu is amandelspijs niet echt iets dat ik zo mee kan geven aan Tim voor zijn collega’s om te snoepen en dus maakte ik er een aantal recepten mee. Laatst deelde ik al overheerlijk suikerbrood met amandelspijs en speculaaskruiden, vandaag maak ik amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs. Ik vind het altijd erg leuk om croissantdeeg te gebruiken voor variatie-recepten, het leent zich er namelijk perfect voor! Deze amandel-speculaascroissantjes zijn net even iets anders dan standaard croissants en belachelijk lekker, geloof mij. Zet ze op een zondagochtend op tafel en ik garandeer je dat ze in no-time weg zijn. Het fijne is ook nog eens dat deze croissantjes super makkelijk om te maken zijn en daar houd ik van.

Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs

Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs

Amandel-speculaascroissantjes met amandelspijs
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
6stuks stuks
Ingrediënten:
  • 1 blik croissantdeeg
  • koek- en speculaaskruiden
  • 100 gr amandelspijs
  • 3 speculaasjes - in grove stukken
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 el amandelsnippers
  • poedersuiker
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes van elkaar.
  3. Strooi op ieder plakje croissantdeeg wat koek- en speculaaskruiden. Leg vervolgens een half verkruimeld speculaasje op de onderste helft van het deeg en schep hier wat amandelspijs bovenop. Rol het deeg op tot croissantjes en leg deze op de bakplaat.
  4. Bestrijk ieder croissantje met losgeklopt ei en strooi hier wat amandelsnippers overheen.
  5. Bak de croissantjes 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en strooi er vervolgens poedersuiker overheen.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.